Odp: custom grip OM-D EM-5
Wyszlo super! Nie myslales nad bardziej wielkoskalowa produkcja i sprzedaza? ;-)
Dla mnie ładniejszy byłby w kolorze czarnym.
Dla mnie brąz (drewno) jakoś nie bardzo się komponuje z aparatem. A na środkowym zdjęciu całość wygląda wręcz niezgrabnie.
Sorry...
mój dziadek, jakieś 30 lat temu miał kozik z dokładnie taką samą rękojeścią... nie sądziłem że trafi ona do działu foto... cóż, sentymenty sentymentami ale nie kupiłbym tego.
Ciekawy grip. Aczkolwiek ja bym chciał kawałek drewna który można dopasować (podpiłować) pod swoją dłoń.
Brak dostępu do baterii - czyli wada powielona z oryginału - mnie osobiście trochę denerwuje konieczność odkręcania gripa do wymiany baterii - szczególnie gdy to potrzebne szybko.
Cytat:
Zamieszczone przez
POLM
Brak dostępu do baterii - czyli wada powielona z oryginału - mnie osobiście trochę denerwuje konieczność odkręcania gripa do wymiany baterii - szczególnie gdy to potrzebne szybko.
Jak wyżej. Stylistyka też kontrowersyjna. Choć trzeba przyznać, że gwint do statywu wygląda na dopracowany - a to jest ponoć wada niektórych zamienników. Traktując to jako propozycję "rynkową" - wszystko pewnie zależy od ceny. Zdaje się, że w miarę sensowne zamienniki chodzą po 50-100 $.
1 załącznik(ów)
Do baterii dostepu nie będzie - za dużo roboty a odkręcenie nie jest takim problemem. Podobnie jak odkręcenie szybkozłączki, która zasłania klapkę baterii. Mozna by robić dziurę na klapkę ale to pracochłonne męczące i chyba zbyt osłabia materiał bo miejsca nie wiele dookoła klapki.
Kolor jest całkowicie dowolny, - moze być czarinawy może być pewnie i z mikarty
Kozik kozik... Oczywiscie że dobre skojarzenie Ociec głównie lepi koziki.
Np takie
https://forum.olympusclub.pl/attachm...4&d=1389609831
Kształt rękojeści więc też jest polem do zmian. zwłaszcza, że skoro custom to custom a nie seryjne to można kształty kształcić
A i przepraszać nie ma za co bo właśnie pytam o odbiór więc jak się nie podoba to to bym właśnie chciał usłyszeć :)
Jeszcze trochę dopracować, walnąć napis hasselblad i będzie rynkowy hit.