Odp: wymiana matówki w e-620
Skoro sprzedają matówki TUTAJ , to istnieje możliwość wymiany.
Pozdrawiam
Lepszym rozwiązaniem jest VievFinder. Po pierwsze nie ingerujesz w body, a poza tym można ostrzyć na tej matówce co masz (też mam jupitera i taira) nawet z MTO 500. To tylko kwestia wprawy, kilka dni i przyzwyczaisz oko.
ps. nie zapomnij ustawić poprawnie wizjera pod swoje oko.
Sepi masz na myśli taki nakładany na wizjer czy na lcd?
Na LCD. Na wizjer praktycznie nic nie dają, chyba że kątowe, ale wtedy to do innych zastosowań. Taki na LCD można kupić już za ok 80 zl.
Też mam e-620 ;)
Szczerze mowiac wizjer optyczny byl glownym powodem dokupienia e620. Ostrzenie na zombi w e-pl1 to koszmar a nie jestem zbytnio przekonany do doklejania celownika. Bede chyba jednak musial sprobowac. Masz celownik z soczewka czy bez?
Doklejasz jedynie ramkę, i po godzinie zapominasz, że ją masz ;), a ostrzysz nie na "zombi", tylko jak przez wizjer, tylko "troszkę" większy. Niestety wizjer w e-620 na kolana nie powala, ale nie jest tak tragicznie żeby nie dało się ostrzyć manualnie. Pisałem Ci wcześniej, że trzeba się przyzwyczaić.
ps. z soczewką.
byłem przez długi czas posiadaczem 620 :)
odpuść sobie pomysł z wymianą matówki !! sprzedaj 620 i kup w to miejsce e30, jak chcesz mieć większy wizjer :)
nakombinujesz się i tyle , to wszystko są tylko protezy, odpuść sobie też adaptery do obiektywów manualnych z potwierdzeniem ostrości :)
ten patent ćwiczyłem , sprzedałem po kilku dniach :)
zapomnij o LV w 620 bo jest kiepskie, to jest lustrzanka z małym wizjerem, musisz się z tym pogodzić !!
Viruss, co do wizjera i matówki to zgadzam się z tobą w 100%, tak samo jeśli chodzi o dandeliony, natomiast różnica z e30 jeśli chodzi o wizjer jest, ale nie aż tak wielka. Natomiast nie rozumiem co masz do LV w e620? Oczywiście w kontekście ostrzenia z manualnymi szkłami