Witam,
Wrzucam kilka moich podwodnych fotek. Niestety robione stosunkowo prostym kompaktem i najbardziej brakowało mi możliwości pstrykania w RAWach. No ale coś za coś.
Wersja do druku
Witam,
Wrzucam kilka moich podwodnych fotek. Niestety robione stosunkowo prostym kompaktem i najbardziej brakowało mi możliwości pstrykania w RAWach. No ale coś za coś.
zazdroszczę lokalizacji i możliwości popływania w doborowym towarzystwie ; ) cała wrzuta udana jak na prosty kompakt - zbicie zdjęć do miniaturek troszkę ratuje jakość (niedoskonałości sprzętu) - czuje że największy potencjał do obróbki miałyby ostatnie i drugie.
Doborowe towarzystwo to było dopiero w Dolphin House.
Niestety fotki wyszły bardzo słabe (za szybko wszystko się działo).
fajne kolorki wypluwa ten kompakcik.
No fotek mam więcej - powoli będę wstawiał :-)
Jeśli chodzi o rozbudowę to mam dwie drogi:
1. Pozostanie przy Panasonicu (FT4) - tu za wiele się nie da zrobić więc pozostanie tylko szlifowanie warsztatu. O ile oczywiście nie zatopię drugiego egzemplarza. Rok wcześniej właśnie FT4 nie wytrzymało trudu zdjęć podwodnych i zaczęło przepuszczać wodę co spowodowało, że w 2 czy też 3 dniu urlopu pozostałem bez możliwości focenia pod wodą - możecie sobie wyobrazić moje "zadowolenie". Na szczęście Panasonic wymienił sprzęt na nowy :-)
2. Przymierzam się do zmiany lustrzanki na coś bezlusterkowego. Korci mnie E-PL5 bo do niego obudowa jest w rozsądnej cenie no i sam aparat nie kosztuje tak strasznie dużo. Niestety mam spore obawy czy ten sprzęt pozwoli mi w 100% zastąpić lustrzankę czy jednak nie celować w półkę wyżej czyli E-M5 a wtedy to niestety koszty sporo wyższe :-(
Kilka kolejnych fotek:
10.
11.
12.
13.
14.
Jako ciekawostkę powiem, że wszystkie zdjęcia zrobione są w ramach "snurkowania" po powierzchni. Mam co prawda uprawnienia nurasa ale zrobione tak dawno, że nie odważyłem się bez jakiegoś kursu przypominającego na zejście głębiej.
No wiem - i znając siebie pewnie tak się skończy. Chociaż rozsądek nakazywałby kupno czegoś tańszego (E-PL5+obudowa to praktycznie tyle samo kasy co sam E-M5).