Re: Woda w obiektywie C-8080
Cytat:
Zamieszczone przez Wlad
Witam !
Wpadł mi aparat C-8080 WZ do rzeki, zanim go wyciągnołem już w obiektywie pokazala się woda. W chwili obecnej jest rozkręcony (w miare mozliwosci ...abym mógł go spowrotem zlożyć), zatrzymałem sie na demonterzu obiektywu (jest tam tyle śrubek taśm łączeniowych że strach go rozbebeszać). Bardzo byłbym wdzieczny jeśli by się znalazła jakaś dobra dusza co by mi pomogla, moze link abym jakiś manual service ściagnoł.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za kazda pomoc.
Władysław Z.
przyślij na PW adres mailowy to przyślę Ci plik z rozrysowanymi wszystkimi częściami C-8080 może to Ci pomoże.
Ale serwis podobno nie bardzo chce naprawiać płetwonurków. To jak to w końcu jest?
P.S.
Dzięki :)
Re: Woda w obiektywie C-8080
Witam !
[quote="ziemia01"]
Cytat:
Zamieszczone przez Wlad
Witam !
przyślij na PW adres mailowy to przyślę Ci plik z rozrysowanymi wszystkimi częściami C-8080 może to Ci pomoże.
Ale serwis podobno nie bardzo chce naprawiać płetwonurków. To jak to w końcu jest?
P.S.
Dzięki :)
Pomogły mi te rozrysowane elementy, do pewnego momentu, tzn do wyciągniecia obiektywu z obudowy aparatu,.... ponieważ rozrysowany jest głównie aparat, na obiektyw jest pewnie inna rozpiska, dalej ale ryzyk-fizyk rozkręciłem go na czynniki pierwsze, i dobrze zrobiłem niektóre elementy (styki pokryły sie jakimś nalotem). W zwiazku z powyższem mam pytanie czy niewie ktoś czym się myje soczewki, i czym sie wyciera, ciągle mi pozostają smugi. (cosik mi się zdaje ze zakończy on żywot, na dnie pojemnika na śmieci)
Pozdrawiam serdecznie .
Władysław Z.