Odp: Darmowy hosting zdjęć .
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Dropbox.
A no... .
No może nieco rozwinę moją krótką odpowiedź. Organizujesz sobie zdjęcia na swoim dysku. Synchronizuje się to automatycznie z chmurą. Żadnej degradacji nie zauważysz, bo pliki się nie zmieniają. Masz może nieco ograniczoną pojemność, ale z drugiej strony możesz wymieniać zdjęcia co jakiś czas. Możesz dać uprawnienia do uzupełniania folderów innym. Przy przeglądaniu przez przeglądarkę internetową, foldery ze zdjęciami są interpretowane i układane w galerię. Reklam nie ma.
Tylko z dropboxa nie można linkować zdjęć. Link zawsze odsyła do strony ze zdjęciem, a nie do samego pliku. A przynajmniej ja nie odkryłem, jak tego dokonać.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Tylko z dropboxa nie można linkować zdjęć. Link zawsze odsyła do strony ze zdjęciem, a nie do samego pliku. A przynajmniej ja nie odkryłem, jak tego dokonać.
Nie bardzo chyba rozumiem. Z tego co widzę, to jpgi są linkowane do strony ze zdjęciem, orfy natomiast bezpośrednio do pliku.
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Z tego co widzę, to jpgi są linkowane do strony ze zdjęciem, orfy natomiast bezpośrednio do pliku.
No tak. A jak uzyskać bezpośredni link do jpega?
Z prawej przy pliku jest ikonka łańcucha. Klikasz i masz udostępnij łącze, po kliknięciu wyskoczy requester z przyciskiem "uzyskaj łącze".
Ostatnio na nowo odkryłem flickr.com darmowe 1TB robi wrażenie. Wrzucałem tam zdjęcia 12 GB i przyjął bez problemu. A że iphoto na Macu jest w pełni zintegrowane i pozwala zarządzać z poziomu kompa to dodatkowy plus.
Cytat:
Zamieszczone przez
kdarek
Ostatnio na nowo odkryłem flickr.com darmowe 1TB robi wrażenie. Wrzucałem tam zdjęcia 12 GB i przyjął bez problemu. A że iphoto na Macu jest w pełni zintegrowane i pozwala zarządzać z poziomu kompa to dodatkowy plus.
Jak wrzucasz na przykład 50 fotek? Pojedynczo?
Możesz zakładać katalogi, w których segregujesz zdjęcia?