Odp: zamiana E-P1 na ... ???
Ale to TY wiesz czego chcesz. A jak nie wiesz, to może jeszcze sezon poczekać...
Jak dokupisz do epl3 skorzane etui to ergonomia zyskuje :)
Epl5 ma mikro "grip" i tez lepiej sie trzyma niz goly epl3.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Ale to TY wiesz czego chcesz. A jak nie wiesz, to może jeszcze sezon poczekać...
w zasadzie wiem ;) tj potrzebuje szybszy aparat i byłoby by miło gdyby iso powyżej 800 nie było zanadto zaszumione..
czekanie nigdy nie było moją mocną stroną.. no chyba, że jakieś szkło na pociesznie sobie sprawię obecnie mam tylko IIke kita 14-42
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Jak dokupisz do epl3 skorzane etui to ergonomia zyskuje :)
Epl5 ma mikro "grip" i tez lepiej sie trzyma niz goly epl3.
pozdro
epl3-ki raczej nie biorę pod uwagę przymierzałem się do niej ze względu na podobną konstrukcję do epl5, która jest chyba optymalnym wyborem w tym przedziale cenowym no ale jak wyżej nie jestem do końca przekonany co do ergonomii no i hmmm seria epl kojarzyła mi się raczej dotąd z takimi trochę.. budżetowymi aparatami ;)
w każdym bądź razie jestem ciągle na etapie analizowania/poszukiwania więc pomyślałem zapytam ;) wiadomo, że przez dyskusje łatwiej uporać się z dylematami zwłaszcza, gdy ktoś miał może i podobne
Też miałem E-P1 i zamieniłem go kiedyś na E-P3, ale mi najbardziej zależało na możliwości podpięcia wizjera i szybszym AF.
W tej chwili albo bym wybrał E-PM2, E-PL5. W przypadku E-PL5 denerwuje kółko sterujące, które zbyt lekko chodzi.
Chyba, że trochę więcej funduszy uzbierać, wtedy jest E-P5 i E-M5 który choć większy, jest bardzo fajnym aparatem.
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Też miałem E-P1 i zamieniłem go kiedyś na E-P3, ale mi najbardziej zależało na możliwości podpięcia wizjera i szybszym AF.
W tej chwili albo bym wybrał E-PM2, E-PL5. W przypadku E-PL5 denerwuje kółko sterujące, które zbyt lekko chodzi.
Chyba, że trochę więcej funduszy uzbierać, wtedy jest E-P5 i E-M5 który choć większy, jest bardzo fajnym aparatem.
e-m5 jest fajny i wcale nie taki "wielkogabarytowy" ale jednak to rozmiar wyżej.. boje się, że jak pójdę w tym kierunku to - podobnie jak kiedyś e-410 - będzie zwiedzać szafę częściej zamiast inne ciekawe miejsca.. e-p5 jest w tej chwili stanowczo za drogi.. ewentualnie mógłbym wziąć e-p3 na przeczekanie + jakiś jasny obiektyw ale czy to ma sens?
Taki średni.
Na przeczekanie lepiej E-PM2 lub E-PL5 bo mają nowszą, lepszą matrycę.
Z niewielkim etui E-M5 spokojnie możesz zawsze zabrać z sobą.
Też mam cały czas EP1 i tak prawdę mówiąc to najbardziej ze wszystkich olympusów podoba mi się panasonic GX7 - poczekam jeszcze troszkę sobie.
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Taki średni.
Na przeczekanie lepiej E-PM2 lub E-PL5 bo mają nowszą, lepszą matrycę.
Z niewielkim etui E-M5 spokojnie możesz zawsze zabrać z sobą.
Witam !
I szybszy AF.
Pozdrawiam
Według mnie mając E-P1 i planując zmianę należy sobie odpuścić wszystko starsze od E-M5.
Matryca z E-M5/E-PL5/E-PM2/E-P5 jest dużo lepsza od tej ze starych penów. Ja jako model tymczasowy kupiłem E-PL5 i wygląda że jednak zostanie ze mną na dłużej, obrazek jest fajny, myślałem o zmianie na E-P5, ale ostatecznie najpierw skompletuję szklarnię, a potem będę się zastanawiał nad korpusami.