Kupowanie na e-bay z Honkongu
Powiedzcie czy macie jakies doswiadczenie w kupowania np. z Honkongu. komplet wyzwalaczy YN-622N mozna kupic za 250zł. (wysyłka gratis). Czy to bezpieczne. Jedyny raz jak kupowałem na e-bay straciłem 800zł, tyle że Polak mnie oszukał. Naszczęście udalo mi się po 2 latach odzyskać pieniadze.
http://www.ebay.pl/itm/Yongnuo-YN-62...1c513e1&_uhb=1
Odp: Kupowanie na e-bay z Honkongu
Cytat:
Zamieszczone przez
aldii
Powiedzcie czy macie jakies doswiadczenie w kupowania np. z Honkongu. komplet wyzwalaczy YN-622N mozna kupic za 250zł. (wysyłka gratis). Czy to bezpieczne. Jedyny raz jak kupowałem na e-bay straciłem 800zł, tyle że Polak mnie oszukał. Naszczęście udalo mi się po 2 latach odzyskać pieniadze.
http://www.ebay.pl/itm/Yongnuo-YN-62...1c513e1&_uhb=1
Macie. I to bardzo pozytywne :)
Jak będziesz porządnym obywatelem lun mniej porządnym, ale pechowym, to zapłacisz VAT i zrobi się drogo jak za sprzęt praktycznie bez gwarancji. Poza tym doświadczenia mam dobre z wyjątkiem czasu oczekiwania. Wszystko dochodzi, ale jak sie trafi na chińskie święta po drodze, to i półtora miesiąca nie jest niczym wyjatkowym.
Ed. jeśli z HK, to śmiga szybko, tydzień-dwa.
Ja też pozytywne, ale w małych kwotach. Pamiętaj o cle i VAT.
Kupowałem kilkanaście razy z Chin i Hongkongu i nigdy nie było problemu. Przesyłka docierała w przedziale od tygodnia do miesiąca.
bardziej pozytywne mam doświadczenia z wysyłkami ze wschodu niż z zachodu :)
Często kupuję w Chinach i HK rozmaite akcesoria bo są tanie i przesyłka jest gratis. Jeśli sprzedający ma kilka tysięcy pozytywów co często sie zdaża to nie trzeba się bać.
Tylko trzeba uważać na cło przy droższych zakupach.
Cytat:
Zamieszczone przez
cissic
bardziej pozytywne mam doświadczenia z wysyłkami ze wschodu niż z zachodu :)
Takie same pozytywne doswiadczenia, chociaz wole kupowac na Amzonie zarowno na europejskim jak zza oceanu, szybka dostawa i mniej stresu :-)
Jakieś drobiazgi nieraz kupowałem i nie było kłopotu.
Wyzwalacze do lamp studyjnych też zresztą tak nabyłem.
Tylko wybierz sprzedawcę który ma ponad 99,5 % pozytywów najlepiej.
Ostatnio kupowałem ok. roku temu, grip do E-PL3. Doszedł w 3 dni :grin: