Fotograficzne różności od flaa - architektura, kolej, portret.
Witam wszystkich w moim nowym wątku fotograficznym i zapraszam do przeglądania i ewentualnie oceny moich wypocin. Wszelkie uwagi i porady mile widziane :)
W tym wątku będę zamieszczał moje zdjęcia o różnej tematyce. Głównie architektury, dzieci, kolejowe i portrety.
Jako, że miałem sporą przerwę w uczestniczeniu w zyciu forum postaram się nadrobić zaległości w tym wątku.
Sporadycznie wrzucane zdjęcia do galerii niestety rzadko są oceniane :/ więc w pierwszej kolejności będę wrzucał zdjęcia tu :)
Na początek trochę świeżych wakacyjnych fotografii architektury:
1. Urokliwa chatka "do remontu" w Kazimierzu Dolnym.
2. Okienne piękności z Kazimierza
3. Ta karczma Rzym się nazywa :)
4. Nałęczów - Stare Łazienki
5. Nałęczów jak z obrazka.... tzn. z etykiety :)
Odp: Fotograficzne różności od flaa - architektura, kolej, portret.
Dla mnie najciekawsze 1 i 3 :)
CzaRmax dzięki za opinię.
Dziś kolejowo i trochę zabawy w HDR i inną obróbką.
Zapraszam do komentowania i oceniania. Zwłaszcza wyników obróbki :)
6. Podbijarka torowa.
7.AHM-800.
800 metrowy kombajn do wymiany podtorza w centralnym miejscu prac.
8. AHM-800.
9. Tradycyjny ET41
10. Na szlaku.
Osobiście lubię HDR'y ale może nie z taka ostra obróbką jaką Ty stosujesz ale to przecież kwestia gustu :). Podoba mi się 7 ale jakoś chyba wyżej powinno być i 10 też całkiem, całkiem :)
Ja się za bardzo na hdr-ach i innych "obróbkach" nie znam ale mogę się wypowiedzieć z punktu widzenia moich gustów: nie leży mi wizualnie nr 9 wydaje mi się sporo prze ostrzony, 10 jakaś dziwna, ni zaszumiona ni przeostrzona, nie podoba mi się. :) . 1,3,8 w takiej kolejności najbardziej mi się podobają. :)
Fajne fotki. Z pierwszej wstawki najbardziej podoba mi się pierwsze, najmniej drugie. Pociągi wszystkie fajne:)
Wielkie dzięki za opinie :)
Gwoli wyjasnienia...jeśli chodzi o HDR'y to są to moje pierwsze wypociny w tym temacie i pewnie znajdę wreszcie złoty środek, bo albo przedobrze albo niewiele zmienię porównując do oryginału.
Co do zdjęcia nr 10 to było robione w warunkach deszczowych, ponurych ze znacznej odległości więc jest to crop bardzo wyostrzony. W sumie celowo w tym kierunku poszedłem :)
Odkurzam wątek, fotografiami z wypadu w Tatry do Doliny Pięciu Stawów.
Zdjęcia robiłem nieposiadanym już zestawem E-520 + ZD 14-54. Jako, że nie jestem mistrzem obróbki, starałem się nie ingerować za bardzo w oryginalna fotografię.
11.
12.
13.
14.
15.
Ladna wrzutka, bardzo mi sie podoba 14 ... choc mam wrazenie, ze gdyby troszke strumyk wyciagnac z cienia byloby lepiej
spoko ta tatrzańska wrzuta, pierwsze naj jak dla mnie ale i pozostałe dobre :)