Pomocy! Jak pracować nad zdjęciami na ANDROIDZIE-TABLECIE???
Kierując się dobrą radą użytkownika pers założyłam ten wątek. Obecnie korzystam z tabletu - "na androidzie". mam dość spory problem z obróbką zdjęć. Korzystam z programu snapseed. Może ktoś z was ma większe doświadczenie w tej dziedzinie i może polecić jakieś ciekawe aplikacje???
Odp: Pomocy! Jak pracować nad zdjęciami na ANDROIDZIE-TABLECIE???
Program snapseed polecił mi enem i z tego co widzę to słusznie :)
Ale jest jakiś problem z tym programem?
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Ale jest jakiś problem z tym programem?
no cóż... muszę jeszcze nauczyć się z niego korzystać...
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
no cóż... muszę jeszcze nauczyć się z niego korzystać...
Będziesz musiała sama dochodzić do możliwości programu bo ciężko coś znaleźć w necie.
http://www.apps-preview.pl/?p=1391
Ja mam na tablecie RawVision, ale praktycznie tylko do podglądu zdjęć, bo i tak wszystko robię na komputerze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Skora
Dzięki za link... :) Szkoda tylko że tak mało piszą o tym w jaki sposób poruszać się w programie... większość opcji znalazłam przypadkiem...:)
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Dzięki za link... :) Szkoda tylko że tak mało piszą o tym w jaki sposób poruszać się w programie... większość opcji znalazłam przypadkiem...:)
To wszystko co trzeba wiedzieć o poruszaniu się po programie.
W wersji na Androida to się nie wyświetla? W prawym górnym rogu jest 'Help' na ekranie podstawowym (tak jak powyżej), albo znak zapytania kiedy wejdziemy do konkretnej funkcji. Wówczas pokazuje się odręczny opis ze strzałkami.
Poczułem się przywołany :)
Nie tłumaczyłem obsługi aplikacji, jako że wszystko jest wyjaśnione jak użytkownik hades nade mną pokazał. Zresztą to nic trudnego.
A co do innych aplikacji, to reklamy robić nie będę, a powiem tylko, że są na stronie. Bubli typu "słitaśne rameczki" czy doklejanie wąsa, nie opisuję, a tych pełno. Na dobrą sprawę mało jest godnych uwagi aplikacji do poważnej korekty zdjęć. Na palcach jednej ręki można zliczyć. Snapseed jest ostatnią jak dotąd godną uwagi apką na Androida, a przeglądam nowości na bieżąco.
Czasem można się pobawić i coś poprawić na smartfonie/tablecie, ale bardziej do wrzucenia na fejsa, Instagram (choć to a'la foto społecznościówka, to ma fajne, aczkolwiek podstawowe efekty), pokazania komuś, ogólnej zabawy itp.