15 załącznik(ów)
Przybliżanie świata czyli M.Zuiko Digital ED 75-300 w akcji
Odp: Przybliżanie świata czyli M.Zuiko Digital ED 75-300 w akcji
Tylko pozazdroscic takich fotek :)
Na olkowym rejsie tez bedziemy miec szkielka do testowania, tak zapewnil @tropic vel bosman :-D
4 i 6 z pierwszej wrzutki oraz nr 3 z drugiej są ciekawe. Piękne krajobrazy dobrze potraktowane długą ogniskową.
piękne zdjęcia, po prostu piękne zdjęcia... obiektyw nie wydaje się być rewelacją, ale zdjęcia zaiste piękne
Kilka naprawdę fajnych zdjęć (szkoda że nie numerujesz) jest, szkiełko daje radę jak widać. Napisz coś o autofokusie, i pracy w gorszym świetle. Ja właśnie mam dzięki @Bodzipowi 70-300 z E-systemu, i staram się go opanować :)
Zauważyłem, że wiele zdjęć było odszumiane w Neat Image. Mogłabyś napisać dlaczego?
Czy mało światła i wysokie ISO czy inny powód?
Fajne zdjęcia:) trzeba się będzie zastanowić nad takim szkiełkiem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Zauważyłem, że wiele zdjęć było odszumiane w Neat Image. Mogłabyś napisać dlaczego?
Czy mało światła i wysokie ISO czy inny powód?
Lubię odszumić jak są duże ilości gładkich powierzchni.
---------- Post dodany o 12:41 ---------- Poprzedni post był o 12:37 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
Kilka naprawdę fajnych zdjęć (szkoda że nie numerujesz) jest, szkiełko daje radę jak widać. Napisz coś o autofokusie, i pracy w gorszym świetle. Ja właśnie mam dzięki @Bodzipowi 70-300 z E-systemu, i staram się go opanować :)
Autofokus bywa kapryśny przy ogniskowej 300mm gdy się ostrzy na nieskończoność. Trzeba zwinąć lufkę do np 150mm złapać autofokus, rozwinąć lufkę do 300mm i jeszcze raz złapać autofokus.
W słabym oświetleniu natomiast trudno powiedzieć kto zawinił. Mój EP3 niezależnie od obiektywu lubi kaprysić przy ustawianiu ostrości. Mówiąc słabe oświetlenie, mam na myśli np. podziemne trasy turystyczne.
15 załącznik(ów)