Olympus VG-120 zawiesza się - gwarancja
Witam.
Posiadam aparat Olympus VG120. Kupiłam go przez internet. Ostatnio strasznie się wiesza - przy robieniu zdjęć z lampą praktycznie za każdym razem przywiesza się i obraz na podglądzie robi się czarny i rozmazany. Oczywiście zdjęcia na karcie też nie zapisuje. Podkreślam, że aparat mi nie upadł ani nic z tych rzeczy - jest zadbany. Posiadam na niego gwarancję (w tym tę światową na okres 1 roku). W związku z tym mam pytanie: czy najlepiej będzie odesłać go do sprzedawcy, czy też w moim mieście znaleźć autoryzowany serwis i czy tam uznają mi tę gwarancję? Orientuje się ktoś, z czym może być związana ta usterka?
Z góry dziękuję za odpowiedzi! :)
Odp: Olympus VG-120 zawiesza się - gwarancja
Cytat:
Zamieszczone przez
margoo
...W związku z tym mam pytanie: czy najlepiej będzie odesłać go do sprzedawcy, czy też w moim mieście znaleźć autoryzowany serwis i czy tam uznają mi tę gwarancję? Orientuje się ktoś, z czym może być związana ta usterka?
Z góry dziękuję za odpowiedzi! :)
W tej klasie aparatu nie sposób ustalić przyczyn usterki. W Twojej okolicy nie ma autoryzowanego serwisu (no chyba, że mieszkasz w Prerovie - w Republice Czeskiej - to jest;-) ). Nie wysyłaj sprzedawcy, to jest ryzykowne z uwagi na koszt przesyłki (do sprzedawcy i z powrotem do Ciebie). Skorzystaj z serwisu gwarancyjnego Olympus, gdzie masz bezpośrednią przesyłkę (ubezpieczoną) opłaconą przez OPL. Szczegóły procedury znajdziesz tu: https://consumer-service.olympus-europa.com/ - na rozwijanej liście "Please select your country" wybierz: Polska, wtedy uzyskasz tekst po polsku, o treści właściwej dla polskich użytkowników.