Ludzie i miejsca - foto z drogi
witam serdecznie Forumowiczów!
pstrykam już sobie jakiś czas Olkiem E-510 z kitowymi szkłami i chciałem prosić o ocenę moich możliwości ;-) przez jakiś czas (jedną miesięczna podróż) miałem okazję korzystać z Nikona D5100, ponieważ zależało mi na dobrym uniwersalnym obiektywie (Nikkor 18-200). stwierdziłem jednak, że jako niezbyt zamożny, mimo to często podróżujący na niskim budżecie użytkownik - obawiam się jeździć z nieco droższym sprzętem i przerzuciłem się z powrotem na Olka :D
do rzeczy, poniżej kilka cz-b fotek z Bałkanów (lato 2012):
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Odp: Ludzie i miejsca - foto z drogi
Nie moje klimaty ale jakoś dziwnie podoba mi się ten przechył wieżowców z 5 i szkoda (a raczej VW), że ten samochód tam stał :)
W kolejności: 1, 7 i 4
Pierwsze jest świetne, siódemka z chłopcami od "mamrota" też niezła, choć trochę za dużo cięte z prawej, no i rowerek niezły.
Wrzucaj mniej bo trudno się odnieść. Tak ze cztery to góra.
Ale fajne wejście na forum. Witaj :D
witaj, ja wywaliłbym 9 a reszta pasuje. (lubię kwadrat)
to dzięki za pierwsze opinie :-) mam tych zdjęć w kwadracie ze 100 sztuk, dlatego na pierwszy ogień poszło aż 10 żeby się nie rozdrabniać :-D ogólnie to co mnie napędza w fotach to ludzie i wszystkie wokół nich okoliczności. chciał bym spróbować jakiegoś dokumentu bądź reportażu, ale wciąż poszukuję konkretnego tematu. czerni i bieli na Bałkanach użyłem bodajże pierwszy raz, mam też trochę niezłych kolorowych zdjęć z Indii, pójdą na któryś z kolejnych ogni :-)
a póki co zachęcam również innych do krytyki - im więcej tej złej, tym dla mnie bardziej konstruktywnie :)
Jak dla mnie 1,6 oraz 10 :-)