Odp: Postprocessing zdjecia
Ja bym sprostował, że zdjęcia są zrobione z kilku zdjęć z różnymi ekspozycjami.
Eno, zdjęcie nr 3 to ewidentny strobing. nie widze opcji wyciagniecia szczegolow np z felg, dodania odbłysków, etc. z chodzby nie wiem jak dobrego RAW'a nie wyciagniesz informacji ktorych tam nie ma. Pozatym nie zgadzają Ci sie np cienie pod autem. Jedno zdjęcie jest zrobione ot, tak po prostu bez zadnego dodatkowego swiatła, a kolejne są robione z uzyciem lamp błyskowych
Niekoniecznie strobing. Mi to wygląda na mocno wyciągane cienie, może robione w hdrze. Na pewno jest tam zastosowane dużo dodge&burn, a odblaski na karoserii i w szybach są dorobione maźnięciem pędzla. Na pewno było dużo mieszania warstw i pracy na maskach.
Te fotki zrodlowe to jedno wielkie klamstwo.Tylko po to aby gawiedz oka otwierala i fachowosc podziwiala.:mrgreen::mrgreen:Ten niby zolty samochod to trzema roznymi zolciami malowany:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgre en:
na 3 zdjeciu ewidentnie jest kontra błyskana. Ja wiem ze mozna cuda z rawa wyciagac ale bez jaj :)
Na stronie w parametrach jest iso=250 ex=1/125 ap=f/5,6 więc raczej błyskane.
o, ja na 3 zdjeciu nie widze exifu... :<? cos sie zepsulo mi chyba
Na stronie są exify, ale parametry ciekawe...
Dużo błyska???
A cos takiego
Bardzo fajna edycja, i z jednego raw'a. Tylko niestety nigdzie nie mogę dojsc czy to PS czy Lightroom i co zrobic zeby taki efekt uzyskac.
I inny przykład :