Beauty, fashion itd. czyli sesje z modelkami
Cześć,
co prawda Olympusem nie fotografuję, ale myślę że to nie problem, bo na nikoniarzach i cb też publikują osoby z innych systemów. Zresztą jakąś sesję Olympusem pewnie zrobię tak jak i pozostałymi systemami, chociażby z ciekawości.
Najpierw wrzucę ostatnią sesję, z czasem uzupełnię też o kilka archiwalnych zdjęć. Kolejne za jakiś czas chyba też do tego tematu wrzucać? Czy lepiej do osobnych?
Modelka: Aleksandra Lech, MuA: Karolina Zientek.
1.
2.
3.
4.
Opis sesji tej sesji, setupy powyższych zdjęć, co, jak i dlaczego, czyli generalnie jak robić takie zdjęcia opisałem tutaj.
Odp: Beauty, fashion itd. czyli zsesje z modelkami
Wow!! Bardzo mi się podobają. Nie wiem czy nie za ciemno w oczach na pierwszych fotach, ale ogólnie super.
Pozdrawiam
Edit:Kolejne foty wrzucaj do tego wątku
Odp: Beauty, fashion itd. czyli sesje z modelkami
Cieszę się, że zajrzał tu nie tylko dobry fotograf , ale i ktoś , komu chciało się pokazać co jest czym i jak się to robi. Za te objaśnienia dziękuję.
teraz juz wiecej wiadomo co jest czym, prosze o wiecej
Świetne i ładnie dopracowana stylizacja! Miło popatrzeć.
Pierwsze trzy tylko trochę niedoświetlone.
Pozdrawiam.
Zakładasz profil tej dziewczyny na OC?
Jestem w stanie zrozumieć nazwisko autora na zdjęciu ale nazwisko modelki?
PS
Źrenice wyglądają, jakbyś je dość niestarannie powiększał :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Zakładasz profil tej dziewczyny na OC?
Jestem w stanie zrozumieć nazwisko autora na zdjęciu ale nazwisko modelki?
A co jest lepszego w nazwisku fotografa od nazwiska modelki? Pytanie retoryczne - nie brnijmy w ten temat, bo i tak nie zrozumiem :).
Chyba faktycznie od tej pory, przy tego typu oświetleniu, będę zawsze dawał lampę odbijającą się na dole oka, żeby je rozświetliło. No i mocniejszych pilotów by mi trzeba, żeby tęczówki były bardziej widoczne (nie jestem pewny czy to pomoże, ale sprawdzę przy najbliższej okazji).
Tylko nie zapomnij tych prób pokazać na forum :wink: