Aby już dziś mieć możliwość edycji rawów z nowych penów (epl5 i epm2) należy...
...jakimś programem do binarnej edycji plików (np, HxD) ciąg ''E-PM2'' lub ''E-PL5'' zamienić na ''E-M5 '' (ze spacją zamiast ostatniej cyferki). Ciąg ten znajduje się pod adresem 8A0h więc na samym prawie początku. Takie pliki otwierają się w ACRze, aczkolwiek czy tak, jak się będą otwierać już w wersji oficjalnie wspierającej nowe peny - trudno rzec. W każdym razie - miłej zabawy :)
Odp: Aby już dziś mieć możliwość edycji rawów z nowych penów (epl5 i epm2) należy...
A tu mała zabawa: epm2, pierwszy kit, 25mm, f=5,6 po resajzie do 7Mpx:
http://as.elte-s.com/temp/epm2/6mpx.jpg
W każdym razie można tym zrobić powiększenia szerokości metra, że mucha nie siada :)
Odp: Aby już dziś mieć możliwość edycji rawów z nowych penów (epl5 i epm2) należy...
Ładnie, ładnie ... zabawa hex'ami - dawno już nie widziałem by ktoś się bawił takimi rzeczami ... to się chwali! :)
A obrazek rzeczywiście robi niezłe wrażenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Normalnie jakfoevon jakiś ;-). Tylko z tą ostrością trochę "za słono".
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Normalnie jakfoevon jakiś ;-). Tylko z tą ostrością trochę "za słono".
I tu się zgadzam jakość powala. Bardzo się cieszę, że takie aparaty z tym logo wkrótce trafią pod strzechy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Tylko z tą ostrością trochę "za słono".
Żeby nikt nie mówił, że brak :) Zawsze można się troszkę zatrzymać z suwaczkiem, grunt że jest z czego wyjść.
Szkoda tylko, że nowy kit (ten z zestawu), o ile jest szybki, malutki i w ogóle słitaśny, to jednak przy wide wymaga przymknięcia do 5,6, a najlepiej jeszcze więcej. Ten kit pierwszy, z czasów ep1, praktycznie ostrzy od 3,5. Za to jego znowu trzeba przymknąć przy tele, ale i tak jest dobrze.
Sprawa kitów jest ważna, bo to praktycznie jedyne standardowe zoomy. Na pocieszenie, co już pisałem - 40-150 jest świetny.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Na pocieszenie, co już pisałem - 40-150 jest świetny.
Janko jeśli masz(?) 40-150 i czas, mółgbyś wykonać jakieś 2-3 zdjecia z epl5 ? :wink:
Jak dla mnie to przeostrzone :)
Cytat:
Zamieszczone przez
chreasy
Janko jeśli masz(?) 40-150 i czas, mółgbyś wykonać jakieś 2-3 zdjecia z epl5 ? :wink:
Jutro coś wrzucę, może wreszcie będzie pogoda.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Minimalnie, ale jednak przeostrzone :shock: Zmieniałeś ostatnio imaginator? ;)
Ja czekam na kolejne... szkła :)