4 załącznik(ów)
(Pod)różne i przeróżne by RobertW3D
Witajcie,
W związku z tym, że ostatnimi czasy znacznie częściej aparat gości w mojej ręce, dlatego też chciałbym się z Wami podzielić co z tego wychodzi z prośba o opinie - wszelkie mile widziane :)
Na początek kilka szybkich fotek z mojego biegu przez Manchester - miałem dosłownie parę godzin by coś tam uchwycić.
1. Katedra
Załącznik 72214
2. Detalik z wnętrza katedry
Załącznik 72216
3. Archietektura
Załącznik 72215
4. Wnętrze ratusza
Załącznik 72218
Odp: (Pod)różne i przeróżne by RobertW3D
Interesująca wrzutka! Dla mnie najfajniejsza 4. Czy w 1 stosowałes jakies filtry artystyczne lub głębszą obróbkę? Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Interesująca wrzutka! Dla mnie najfajniejsza 4. Czy w 1 stosowałes jakies filtry artystyczne lub głębszą obróbkę? Pozdrawiam
Dzięki :) Dla testu i z ciekawości użyłem dramatycznej tonacji - od niedawna mam E-5 i jeszcze nie mam obeznania i wyczucia jaki efekt dają różne "filtry" w zależności od charakteru zdjęcia.
A dla mnie 3. :D
Uwielbiam zestawienie architektury nowoczesnej z tą ... wiekową :))
Powodzenia
2 załącznik(ów)
Ciekawe. Nr 1 i 3 warte zatrzymania oka :)
Jeśli się nie obrazisz to z nr 2 się troszkę pobawiłem z balansem i zafarbem. Nie wiem jak było wewnątrz, większość obiektów sakralnych poprzez witraże daje takie zakolorowanie.
Załącznik 72253 Załącznik 72252
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Uwielbiam zestawienie architektury nowoczesnej z tą ... wiekową :))
Nie tylko Ty :-)
---------- Post dodany o 10:58 ---------- Poprzedni post był o 10:57 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ciekawe. Nr 1 i 3 warte zatrzymania oka :)
Jeśli się nie obrazisz to z nr 2 się troszkę pobawiłem z balansem i zafarbem. Nie wiem jak było wewnątrz, większość obiektów sakralnych poprzez witraże daje takie zakolorowanie.
Załącznik 72253 Załącznik 72252
Też fajny efekt, ale E-5 oddał kolory bardziej realne - ten fragment katedry był wewnątrz z ciemnego drewna stąd tak ciepłe światło :)
Zresztą trudno mówić o świetle w tamtym miejscu - to był prawie jak kamienno - drewniany grobowiec ;)
5 załącznik(ów)
To teraz dla odmiany coś z nocnego spaceru po Krakowie :)
5. Dawno temu pod Wawelem
Załącznik 72293
6. Na koncercie w kościele św. Piotra i Pawła
Załącznik 72294
7. Mniam mniam :)
Załącznik 72295
8. Takie tam
Załącznik 72296
9. Klasyka gatunku - jak Shoarma w Sphinksie :)
Załącznik 72297
Robert ciekawe te fotki , napisz jak Ci się użytkuje E-5 , próbowałeś na wysokim iso focić , jak szumy ?
Cytat:
Zamieszczone przez
robm28
Robert ciekawe te fotki , napisz jak Ci się użytkuje E-5 , próbowałeś na wysokim iso focić , jak szumy ?
Dzięki :)
Jak dla mnie E-5 to genialny i bardzo niedoceniony sprzęt, który niestety ukazał się w fatalnym momencie i przeszedł niemal bez echa przez rynek.
Szumofobem nie jestem, więc te drobinki co się pojawiają na ISO1600 jakoś niespecjalnie mi przeszkadzają. Tym bardziej, że wyglądają jak ziarno na analogu a nie kolorowa papka jak w starych korpusach. W ostateczności mechanizmy odszumiające w aparacie potrafią zrobić fotkę gładziutką niczym z Canona :) ISO 3200 i więcej nie używam - ani nie widzę szczególnie potrzeby (stopniowo wymieniam szklarnię na jaśniejszą) ani jakość nie specjalnie mnie przekonuje (wyraźnie spada liczba detali i wzrasta szum). Na chwilę obecną największą wadą jaką widzę to jego cena - ja mojego kupiłem na Alledrogo ale jest w takim stanie, że nikt by nie powiedział, że to używka :) Zrobiłem skok z E-500 i zdecydowanie się opłacało :) Jedynie do focenia muszę używać nieco więcej siły - razem z gripem i 12-60 waży swoje :)
Fotki z Manchesteru i Krakowa bardzo ciekawe. Gratuluję zakupu, będziesz miał pociechę.:grin: