Który aparat kompaktowy lepszy ?
Cześć. Poszukuję dobrego i taniego aparatu kompaktowego. Zastanawiam się nad trzema modelami : Canon Power Shot SX150 is Olympus VR-340 Olympus VG-170 Który waszym zdaniem jest lepszy i którego wybrać ? Zależy mi na dobrej jakości zdjęć i w miarę naturalne odwzorowanie obrazu. Proszę o pomoc w wyborze, a może ktoś posiada jakiegoś dobrego kompakta i coś innego może mi polecić ? Mogę wydać ok 500 pln. Dzieki.
Odp: Który aparat kompaktowy lepszy ?
mądrzy ludzie mówią że, albo dobre, albo tanie ;-)
a tak serio... może warto zerknąć na rodzimy portal aukcyjny i poszukać używanego E-PL1 z obiektywem, widziłem oferty w okolicach 700 pln
wydaje mi się że, tylko tak można pogodzić Twoje wymagania, czyli dobre i tanie
Ten E-PL1 jest super, ale potrzebuję czegoś bardziej kompaktowego bo lustrzanki wszędzie nie zabiorę z uwagi na rozmiary. Używka odpada.
Cytat:
Zamieszczone przez
irek83
Ten E-PL1 jest super, ale potrzebuję czegoś bardziej kompaktowego bo lustrzanki wszędzie nie zabiorę z uwagi na rozmiary. Używka odpada.
E-PL1 jest mały... nie jest też lustrzanką
PS.
co masz do używek ? całe duże 4/3 kupiłem jako używane, dopiero wtedy mam dobrą relacje cena - możliwości
Nie mam nic do używek, poprostu musi być nowy.
z tych co podajesz to trudno coś wybrać, to jak pomiędzy dżuma a cholerą
Cytat:
Zamieszczone przez
irek83
Nie mam nic do używek, poprostu musi być nowy.
no to musisz płacić i płakać ;-)
PS.
tak na poważnie to ciężko było by mi znaleść ciekawy kompakt za 500 PLN, nie mam przekonania do aparatow tej kategorii, dlatego zaproponowałem pod rozwage używanego E-PL'a
nie powiedziałeś też w jakich warunkach będziesz robił zdjęcia, czy będzie potrzeba użycia wysokich ISO, czy będzie potrzebny szybki AF
przy założeniu że masz do wydania tylko 500 PLN i koniecznie musi być nowy sprzęt musisz się pogodzić z wieloma kompromisami ;-(
---------- Post dodany o 23:25 ---------- Poprzedni post był o 23:25 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
tojaro
z tych co podajesz to trudno coś wybrać, to jak pomiędzy dżuma a cholerą
fajnie to ująłeś... nie chciałem być tak dobitny ;-)
Co myślicie o Samsungu WB750 3D ? Widziałem kilka dobrych komentarzy o tym aparacie.
W takim razie nie kupię dobrego aparatu za 500 zł ? pomóżcie coś wybrać żeby później nie żąłować zakupu. Nie każdego stać na droższy sprzęt.