5 załącznik(ów)
E-P2 uszkodzenie mechaniczne
no i stało się
nie wiem jak, ale chyba źle był włożony akumulatorek bo aparat się nie załączył,
zacięła się przez to klapka zewnętrzna, próbowałem otworzyć trochę na siłę no i trach...
Załącznik 70961Załącznik 70959Załącznik 70960Załącznik 70963
zna ktoś serwis który by sobie z tym poradził, pech chciał że chciałem aparacik upłynnić bo zbieram kaskę na obiektyw do lustra,
a teraz to raczej muszę zmienić strategię
dodam że po włożeniu akumulatorka i po zamknięciu działa poprawnie, styki nie uszkodzone
Odp: E-P2 uszkodzenie mechaniczne
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
no i stało się
nie wiem jak, ale chyba źle był włożony akumulatorek bo aparat się nie załączył,
zacięła się przez to klapka zewnętrzna, próbowałem otworzyć trochę na siłę no i trach...
Załącznik 70962Załącznik 70961Załącznik 70959Załącznik 70960Załącznik 70963
zna ktoś serwis który by sobie z tym poradził, pech chciał że chciałem aparacik upłynnić bo zbieram kaskę na obiektyw do lustra,
dodam że po włożeniu akumulatorka i po zamknięciu działa poprawnie, styki nie uszkodzone
Zapytaj w OK serwis http://www.okserwis.com.pl/sklep/ind...d=11&Itemid=26
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
Albo z tym żyj.
Np. w E-300 nie było wewnętrznego zaczepu trzymającego akumulator.
Akumulator był dociskany przez główną klapkę.
poleciał zaczep akumulatora i zaczep klapki,
sprężyna pod akumulatorem powoduje otwieranie klapki i akumulator wypada, gdyby udało mi się kupić sam zaczep akumulatora (ten szary) to z samą otwierającą klapką jeszcze bym przeżył
2 załącznik(ów)
E-P2 uszkodzenie mechaniczne - WADĘ USUNIĘTO
aparacik oddałem do specjalisty, trochę to trwało i nawet nie mało zapłaciłem, no ale się opłaciło.
żadne plomby gwarancyjne nie tknięte.
terez można focić, lub jak się znowu namyślę to może go sprzedam,
na razie trochę się stęskniłem i jest mi go żal się pozbywać.