Przeprofilowanie profilu kolorów w i1Profiler
Witam serdecznie!
Mam do Was prośbę drodzy Forumowicze o pomoc. Jakiś czas temu, przy okazji kalibrowania maszyny solwentowej w brata drukarni, oraz jego monitora, miły pan serwisant skalibrował mi monitor w lapku. Z tego co mówił to zrobił to na mniejszej ilości próbek czy jak to sie nazywa, ale widzę sporą różnicę pomiędzy tym co było a jest... z tym tylko, że nowy profil muszę wczytywać po każdym starcie lapka, czy po każdym obudzeniu, wznowieniu pracy. Wyświetla mi się komunikat, że dany profil musi zostać "przeprofilowany" aby mógł działać. Oczywiście jest ustawiony jako domyślny, ale działa jedynie po wejściu w opcje (win7) i wybraniu go na nowo... Mam nadal i1Profiler ale nie wiem co, gdzie i jak... pomoże ktoś? Proooosze..... :grin:
(mam nadzieję, że zamieściłem temat w dobrym dziale... jeśli nie to przepraszam i proszę o przeniesienie)
pozdrawiam
Paweł :)
Odp: Przeprofilowanie profilu kolorów w i1Profiler
Hmm, trochę dziwne... Też mam Win 7 i profil koloru dodałem w ten sposób: http://img827.imageshack.us/img827/3705/profilsq.jpg
Zawsze uruchamia mi się z tym profilem domyślnym. Co prawda komp stacjonarny, ale w laptopie powinno być tak samo.
Mogę tylko podejrzewać, że problem może być w tym iż profil koloru trzeba dodać z poziomu systemu operacyjnego. Być może u Ciebie robi to i1Profiler. Trzeba by dokładnie zlokalizować gdzie na dysku masz zapisany właściwy profil (ten skalibrowany) i dodać go do listy jak w załączonym obrazku. A może masz tak zrobione, to innego pomysła nie mam:)
Ja mam dodany ten profil, nawet zaznaczony jako domyślny. Jednak przy odpaleniu lapka wyświetla ise komunikat, że profil musi być przeprofilowany i przeskakuje na profil oryginalny... Może ktoś wie, jak to zrobić z poziomu i1Profiler?
Dzieki jednak za trud i próbę pomocy : )
Z tym i1Profiler nie miałem styczności. Jedno co mi jeszcze przychodzi do głowy, być może to oprogramowanie uruchamia się z startem systemu i powoduje ten problem. Jeżeli "na co dzień" nie jest potrzebne jego działanie, sprawdziłbym czy nie znajduje się liście autostartu i odznaczył jego uruchamianie.
Dzięki, ale nie pomogło... :/