aparat w telefonie na codzień
witam,
chciałbym Was prosić o sugestie dotyczące telefonu z dobrym aparatem. Dobry niech oznacza taki, z którego w normalnych warunkach oświetleniowych będzie można zrobic odbitkę 15 x 20 cm. Nie będzie to mój główny aparat (mam PENa na spacery fotograficzne), po prostu aparat na niespodziewane okazje, zawsze przy sobie. Z tego też powodu też nie za bardzo uśmiecha mi się 4-calowy ekran, wolę coś, co zmieści się w już wypchanej kieszeni... Tak wstępnie, to mam na oku Xperię ray, niemniej jednak chętnie poczytałbym Wasze doświadczenia z fotografowania aparatami w telefonach.
robi ktoś z Was zdjęcia "komórką"?? ;-)
Odp: aparat w telefonie na codzień
Kiedy 4 czy 5 lat temu dostałem N95 to nie mogłem uwierzyć, że to co produkuje to zdjęcia z telefonu. Znajomi też robili wielkie oczy.
Myślę, że nowsze wersje z 8Mpix są jeszcze lepsze.
Pozdrawiam.
kiedys dobre fotki 10x15 to robilem z k750i czy jakos tak od SonyEricssona
pozdrowionka
dzięki za odpowiedzi :-)
teraz mam LG Bali, zdjęcia na monitorze 42" wyglądają bajecznie (pewnie dzięki zastosowanej przez producenta obróbce), spróbuję kiedyś zrobić odbitki. Wygląda więc na to, że żadnych nowości nie trzeba i do moich zastosowań wystarczy mi to co mam :-)
PS. dziwne, Janeczek bez problemu zarobił punkta, Joki musi poczekać...
Że też jeszcze nikt o ajfonie nie napisał ;) mam iPhone'a 4, całkiem sporo zdjęć tym tłukę, głównie na instagrama. Na wypady rowerowe jest niezastąpiony. Duże to w sumie nie jest, przynajmniej w porównaniu do S Galaxy czy topowych HTC.
Cytat:
Zamieszczone przez
dao
Że też jeszcze nikt o ajfonie nie napisał ;) mam iPhone'a 4, całkiem sporo zdjęć tym tłukę, głównie na instagrama. Na wypady rowerowe jest niezastąpiony. Duże to w sumie nie jest, przynajmniej w porównaniu do S Galaxy czy topowych HTC.
Będąc ostatnio we Włoszech widziałem ,jak wielu robi foty Ipadami, komicznie to wygląda , jak gość czy kobieta ,przesłania swoją twarz czymś wielkości sztychówki....
A jaki wygodny wizjer , jak jest po zacienionej stronie...
Też widziałem gościa robiącego zdjęcie iPadem :wink:
ale to w Warszawie, pod Pałacem Kultury i Nauki.
Prawdę rzekłszy nie robię za dużo zdjęć moją komórką, wolę większe odbitki niż 10x15. Jednak dzisiejsze topowe komórki przeważnie robią niezłe zdjęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Będąc ostatnio we Włoszech widziałem ,jak wielu robi foty Ipadami, komicznie to wygląda , jak gość czy kobieta ,przesłania swoją twarz czymś wielkości sztychówki....
A jaki wygodny wizjer , jak jest po zacienionej stronie...
taki duży format wśród komórek ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
kiedys dobre fotki 10x15 to robilem z k750i czy jakos tak od SonyEricssona
pozdrowionka
Zgadzam się. Miałam ten telefonik i chyba był jedynym, z którego wychodziło coś sensownego. Teraz okazjonalnie (a raczej z przymusu) mi się coś tam zdarza cyknąć HTC Wildfire, ale nie polecam.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiołek
...
PS. dziwne, Janeczek bez problemu zarobił punkta, Joki musi poczekać...
Bo ja punktów żadnych nie chcę i wszyscy to wiedzą ;-)
Nie dla punktów pomagam tylko dlatego, że lubię.
Pozdrawiam.