Odp: Początkujący SP-560 UZ
wszystko jest poprawne i dobrze się ogląda : )
moje doświadczalne przemyślenia (bo dysponuje podobnym sprzętem który zabieram ze sobą na wydarzenia sportowe też - jako przyręczny kompakt):
- strzelaj z rozmysłem bo wolny zapis w RAW'ach może spowodować że najlepszy moment przeleci bezpowrotnie,
- miej świadomość niedoskonałości migawki - ja nauczyłem się ciskać z delikatnym wyprzedzeniem by zmrozić moment jak Ty siatkarza na serwisie,
- w ustawieniach aparatu warto podciągnąć ostrość na min. 3 kontrast: min.2 a nasycenie kolorów na min.4 - mi najlepiej pasuje ta konfiguracja warto trochę poeksperymentować pod siebie,
- mniej zoom'ować więcej kadrować - im krótsza ogniskowa tym lepszy obraz (ostrość, szczegóły),
- lepiej delikatnie przymknąć przysłonę kiedy już musimy złapać obiekt na "dużym zoomie",
- da się zrobić zdjęcie na iso 400 a nawet 800 tyle że trzeba fachowo odszumić i przeskalować całość do rozmiarów z okolicy 1366x768,
to tak na pierwszy rzut przy kawie w pracy ; )
Wielkie dzięki za rade naprawdę przydały mi sie szczególnie o ostrosci kontraści i nasyceniu bo zdjęcia od razu inaczej wyglądaja :)
jeszcze raz wielkie dzięki
Pokazuj mniej fotek na raz 3-4, łatwiej będzie coś o nich napisać, dodatkowo troszkę więcej kontrastu. Ogólnie ok:wink:
Dni Będzina. Zdjęcia robione z 10 piętra (niestety nie moim aparatem)
Z racji tego ze zaczynają się eliminacja polskich drużyn do europejskich pucharów:)
a oto kilka fotek sprzed 2 lat gdzie Ruch Chorzów walczył o Ligę Europy :)
Ruch-Szachtior Karaganda (Kazachstan)
Ruch-Valletta FC (Malta)
Ruch-Austria Wiedeń
Austria Wiedeń-Ruch
Ruch ze Sląskiem się tolerują wiec mogę skomentować :mrgreen: - pamiętam jak przed rokiem była pomoc w załatwieniu biletów na nasz stadion bez wydzielonego sektora gości : ) a teraz podkupiliśmy Wam Grodzickiego :mrgreen: Fajne zdjęcie sytuacyjne przy karnym : ) Ruchowi życzę stadionu by Pan Gerard Cieślik miał gdzie usiąść na 90te urodziny : )
Pozdrawiam
A ja gratuluje wczorajszej wygranej :)
i z niecierpliwościa czekam aż odwiedzę wasz nowy stadion, bodajże nastąpi to juz w 3 kolejce nadchodzącego sezonu (czyli gdzies na początku wrzesnia) :)
również pozdrawiam i sukcesów w eliminacjach do Ligi Mistrzów życze :)
19.07.2012. Ruch Chorzów-Metalurg Skopje
Urodziłem się w Chorzowie więc mam sporo sentymentu do tego miasta i oczywi scie Ruchu:) Nie wiem dlaczego ale pierwsze zdjecie mi się bardziej podoba, ma coś w sobie. Oby Ruch awansował do kolejnej rundy!