4 załącznik(ów)
IR-ki z 715tki, tym razem Jack
Zasadniczo rzecz biorąc, do założenia wątku bardziej zmotywował mnie Sikor Jr, niż Saboor. Póki Saboor sam jeden pokazywał foty - wiadomo, był jeden. Teraz, kiedy powięszyła się liczba użytkowników IRek - wypada juz mieć swój własny wątek:-D
Tytułowa 715tka - to E-520, z której fabryczny filtr IR-Cut został zastąpiony filtrem Schott IR Pass 715nm. Dzisiejsza seria została wykonana obiektywem kitowym 14-42, a to dzięki temu, że ładna pogododa pobudziła mnie do ruszenia d..py z domu.
No to lu....
(P.S. - jeszcze nie nauczyłem się wgrywać załączników pojedynczo z własnym numerem kolejnym)
Odp: IR-ki z 715tki, tym razem Jack
Intersujące fotki, Jacku tyle ludzi było w Łazienkach? ;-)
Grunt, że jest nas coraz więcej, i mam nadzieję na powrót do IR tych, którzy odeszli.
Dobra do rzeczy: Jack, 1,2,4 fajne, łazienki są urokliwe a dla IR to raj, w 3 zabrakło światła.
Podobają się foteczki, podobają.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
(P.S. - jeszcze nie nauczyłem się wgrywać załączników pojedynczo z własnym numerem kolejnym)
Wpisujesz cyferki , otwierasz edytuj , klikasz na zdjęcie wczytuje sie w dużym obrazku - prawy klawisz - kopiuj adres URL grafiki, klikasz przy cyferce z nr kol, w górnej linii poleceń drzewko i kopiujesz URL grafiki.
Opisuję kolejną czynność na forum po zapisaniu załączników przez forum. Tak jak ja to robię u siebie.
Inna opcja - nazywasz pliki numerem kolejnym w wątku.
Zmartwiłeś mnie tą 3 - spodobała mi się ta smuga światła i wpyliłem dwie porcje lodów siedząc na ławce w oczekiwaniu, żeby tam się zaczęło coś dziać:-) Może nie jest ona typowa IR...
apz - dzięki. Fotki ładowałem z twardego dysku.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Zmartwiłeś mnie tą 3 - spodobała mi się ta smuga światła i wpyliłem dwie porcje lodów siedząc na ławce w oczekiwaniu, żeby tam się zaczęło coś dziać:-) Może nie jest ona typowa IR...
apz - dzięki. Fotki ładowałem z twardego dysku.
Umm ... smuga jest okej, ale drzewa już w cieniu nie "dają ognia" IR.
Sam wiesz, ciężka sprawa z gospodarowaniem światłem w IR.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Umm ... smuga jest okej, ale drzewa już w cieniu nie "dają ognia" IR.
Sam wiesz, ciężka sprawa z gospodarowaniem światłem w IR.
"Podciągnę się" następnym razem:-)
2 załącznik(ów)
:smile::smile::smile:
Tak czy tak
Panie Jack
Jedynka miodek! Jak to młódź mawia: szacun!:grin:
edit: mam jeszcze inną wersję taką bardziej moją, chociaż już sam nie wiem, która mi się bardziej podoba, Twoja jest cieplejsza. :-)
Dzięki za dobre słowo. Na razie nie potrafię poradzić sobie skutecznie z pikselozą w obszarze nieba:-(
1 załącznik(ów)
Teraz trochę odlotu z kolorami. Może trochę odchodzi to od klasyki przyjętej, jako IR, ale nie da się zrobić kolorystyki w przybliżeniu odpowiadającej naszemu codziennemu widzeniu. Jedynie kamień (czyli satyr) pozostał w miarę szary:-)
5.