Czy w E-500 mogę zapisać zdjęcia bez karty?
Aparat mam od tygodnia i dzisiaj zapomniałem karty pamięci która została w czytniku.Aparat się załączył i robił zdjęcia które były widoczne na wyświetlaczu.Czy one zapisały sie w jakiejś pamięci wewnętrznej i czy można je przegrać na karte.Jeśli tak to jak?Ewentualnie czy można je zgrać przez kabel podłaczony bezpośrednio do aparatu? :shock:
Odp: Czy w E-500 mogę zapisać zdjęcia bez karty?
Niestety zdjecia sie nie zapisuja bez karty.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bisse
Aparat mam od tygodnia i dzisiaj zapomniałem karty pamięci która została w czytniku.Aparat się załączył i robił zdjęcia które były widoczne na wyświetlaczu.Czy one zapisały sie w jakiejś pamięci wewnętrznej i czy można je przegrać na karte.Jeśli tak to jak?Ewentualnie czy można je zgrać przez kabel podłaczony bezpośrednio do aparatu? :shock:
znam to uczucie , karty zostawionej w czytniku , polecam zakupic zapasowa i zawsze ja miec w torbie lub plecaku , przydaje sie w najmniej oczekiwanych sytuacjach
Wcześniej w E-620 a teraz w E-5 mam dwie karty. Oj przydalo mi się to pare razy właśnie gdy zapominalska Lola zostawiła kartę w czytniku ;)
Największą zaletą naszych olków (nie wiem czy wszystkich) jest posiadanie dwóch slotów kart !! CF i xD !! Kup sobie 2 GB xD i miej zawsze w aparacie !!
Ja mam tak od zakupu olka. Gdy się zdarzy podobna sytuacja nie będzie kłopotu. Innej opcji nie ma !! I dobrze że kupiłeś Olka !! Odwdzięczy Ci się :-D
I jeszcze jedna zaleta dwóch kart, można przekopiować zdjęcia z jednej karty na drugą w aparacie.
CF są zazwyczaj szybsze od xD. Po zapełnieniu CF kopiowałem na xD i CF był znowu gotowy do akcji.
haaa,mam różne karty,a CF tylko jedną i dlatego zapomniałem,już się rozgladam za drugą.Dzięki za podpowiedzi.
Dobry pomysł z xD na stałe w aparacie
Generalnie ten olek robi fajne fotki i ma dużo ustawień.Miałem dawno temu OL2100,720, 4040
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy ma automatyczne czyszczenie matrycy czy trzeba jakos załaczyć?Jak?Menu angielskie-ja nie znam zbyt dobrze
Czyści się automatycznie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bisse
haaa,mam różne karty,a CF tylko jedną i dlatego zapomniałem,już się rozgladam za drugą.Dzięki za podpowiedzi.
Dobry pomysł z xD na stałe w aparacie
Generalnie ten olek robi fajne fotki i ma dużo ustawień.Miałem dawno temu OL2100,720, 4040
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy ma automatyczne czyszczenie matrycy czy trzeba jakos załaczyć?Jak?Menu angielskie-ja nie znam zbyt dobrze
przy każdy włączeniu mruga Ci niebieska dioda...to czyszczenie...!
Menu po anglielsku... A instrukcja też?