1 załącznik(ów)
FL-600R nowa lampa systemowa
Przy okazji premiery nowego body Olympus ma przedstawić nową lampę błyskową. FL-600R
Załącznik 59652
Ma odchylany palnik + lampę LED. Która ma być pomocna podczas filmowania.
Ciekawe czy będzie też mogła wspomagać układ AF?
Liczba przewodnia lampy GN50
Odp: FL-600R nowa lampa systemowa
Nie jest źle, cena w B&H $299
2 załącznik(ów)
Ciekawa ile wyniesie cena u nas w kraju.
Kilka dodatkowych zdjęć:
Załącznik 59673Załącznik 59674
Ech zlikwidowali jedną rolkę, a taki był fajny system sterowania...
To samo co 36 ale na 4 paluszki(szybsza) i swiatelko do filmow na oskara i "afa" wspomagac ma w potrzebie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
To samo co 36 ale na 4 paluszki(szybsza) i swiatelko do filmow na oskara i "afa" wspomagac ma w potrzebie.
Właśnie chciałem wspomnieć, że liczba przewodnia 50 jest przy ISO200. Przy ISO100 jest 36, więc nie jest to mniejsza, nowocześniejsza wersja FL-50 jak by się mogło wydawać z niektórych opisów.
Wygląda na to że będzie miała inny system mocowania, nie trzeba będzie kręcić kółkiem, tylko przesunąć suwaczek :-)
I ten właśnie suwaczek najbardziej mi się podoba. Jakiś czas temu podpinałem do swojego E-30 "Sabinkę" kolegi focącego Nikonem. Jak mi się podobało blokowanie lampy w sankach przesunięciem suwaczka. Szkoda, że dopiero teraz Olek wpadł na ten pomysł.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ziootek1971
Szkoda, że dopiero teraz Olek wpadł na ten pomysł.
Szkoda, że nie wpadli na pomysł, aby skopiować rozwiązanie Sony, to z ruchomą głowicą by nie było cieni podczas pionowych fot z lampą, ale nie żebym marudził - 4 enelopy dadzą rade tej lampce... nareszcie koniec problemów :)
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
...by nie było cieni podczas pionowych fot z lampą...
Jakich cieni?