E-520 problem z uruchomieniem
Mam problem z E-520. Po przesunięciu dźwigni w pozycję ON aparat nie zawsze uruchamia się, na ekranie przez moment pojawia się ekran startowy, potem ekran menu i za chwilę wszystko się wyłącza, żeby po chwili uruchomić się ponownie. Pokazuje, że bateria jest pełna! A wygląda to tak, jakby dostał po prostu czkawki. Sytuacja dotyczy wszystkich trybów fotografowania! Oprogramowanie? Bateria? A może wystarczy restet do ustawień fabrycznych?
Odp: E-520 problem z uruchomieniem
Cytat:
Zamieszczone przez
kamil_andrzej
Mam problem z E-520. Po przesunięciu dźwigni w pozycję ON aparat nie zawsze uruchamia się, na ekranie przez moment pojawia się ekran startowy, potem ekran menu i za chwilę wszystko się wyłącza, żeby po chwili uruchomić się ponownie. Pokazuje, że bateria jest pełna! A wygląda to tak, jakby dostał po prostu czkawki. Sytuacja dotyczy wszystkich trybów fotografowania! Oprogramowanie? Bateria? A może wystarczy restet do ustawień fabrycznych?
Raczej problem ze stykami.
OK Serwis w Trójmieście...
Dzięki, Jutro ruszam do serwisu
Ale nie zaszkodzi zrobić reset, mi też ostatnio E-30 świrował i jak na razie działa dobrze.
Serwis pewnie też jest wskazany ale rzeczywiście spróbuję jeszcze wszystkiego po drodze, na razie ładuję na "nowo" baterię. Jest tylko jeden mały problem. Czkawka aparatu nie pozwala na jego reset - za mało czasu.
Wykonałem reset i już wszystko jasne - każde dotknięcie (nawet delikatne) pokrętła trybu pracy lub dźwigni on/off powoduje automatyczne wyłącznie i włączenie aparatu. Wniosek - mechaniczne uszkodzenie - interwencja serwisu bezwzględnie potrzebna.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Minęły dwa dni intensywnego używania aparatu (bez oddawania do serwisu). W tym czasie pokrętło zmiany trybów pracy było gorące od zmiennych ustawień, to samo dotyczyło dźwigni zasilania. I nagle aparat zaczął pracować normalnie, bez uciążliwej czkawki. Sporadycznie objawy wracają ale dam mu (i sobie) jeszcze trochę czasu.............
Cytat:
Zamieszczone przez
kamil_andrzej
Minęły dwa dni intensywnego używania aparatu (bez oddawania do serwisu). W tym czasie pokrętło zmiany trybów pracy było gorące od zmiennych ustawień, to samo dotyczyło dźwigni zasilania. I nagle aparat zaczął pracować normalnie, bez uciążliwej czkawki. Sporadycznie objawy wracają ale dam mu (i sobie) jeszcze trochę czasu.............
Może tylko styki zaśniedziały w szufladzie?
Pozdrawiam AP.
Być może tak było, najważniejsze, że działa ...............
Dzisiaj kolejna, zimowa sesja zdjęciowa
Pozdrawiam
Tez miałem problem z dźwignia ON/OFFw E-510. I działo się co chciało - raz lepiej, raz gorzej, ale zawsze coś tzn. przy naciśnięciu bądź poruszeniu w określonej płaszczyźnie ( niekoniecznie zgodnie z zaprojektowanym przesuwem) aparat sam się włączał i wyłączał. W końcu się zirytowałem i wysłałem do serwisu. Powod - wyeksploatowana tasiemka magnetyczna. Koszt naprawy 244 pln, ale było to ok. 1,5 roku temu, więc teraz może być drożej. W każdym bądź razie samo się nie naprawi, a z czasem polepszać tez się nie będzie.
Niestety,to prawda, nic samo się nie naprawi. Liczę się z tym, że w każdej chwili wszystko może wrócić do stanu sprzed paru dni. Wtedy definitywnie serwis. Szkoda tylko, że ceny w serwisie rosną w tempie astronomicznym....
Dzięki za poradę,
Pozdrawiam