Photoshop Lightroom 4 beta
Można ściągać z http://labs.adobe.com/downloads/ testować i używać darmo:!:. Trzeba mieć konto na ich witrynie, ale to żaden problem. Jest wersja 32 i 64-bit pod Win 7 i Vistę, nie ma wsparcia dla Windowsa XP :roll:. Jest trochę nowych wodotrysków, m.in. pędzel miejscowo zmieniający WB, zaawansowana obsługa Wideo, nowe algorytmy przetwarzania świateł i cieni... i takie tam.
Tyle teorii, zasysam.
Odp: Photoshop Lightroom 4 beta
wersja ważna do marca 2012. Przy okazji info - jeśli ktoś studentem jest można zanabyć wersję edu Lr 3 po dośc przystepnej cenie
w rejonie 400 PLN tez pewnie warto :)
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
Przy okazji info - jeśli ktoś studentem jest można zanabyć wersję edu Lr 3 po dośc przystepnej cenie
w rejonie 400 PLN tez pewnie warto :)
Studentem, uczniem, nauczycielem, licencja edu nie ma żadnych ograniczeń, również w komercyjnym wykorzystaniu programu. Jasne, że warto.
Bardziej opłaca się brać pakiety :) Któryś zestaw (niestety bez LR) zawierający prawie wszystko to koszt koło 2000-2200 pln. W tym jest DreamWeaver, Photoshop i sporo innych. W żadnym zestawie nie ma niestety LR
i Photoshop CS5.5 extended za psi grosz ok. 1030,00PLN
---------- Post dodany o 17:21 ---------- Poprzedni post był o 16:49 ----------
Acha ... na wiosnę mają się pojawić LR4 i CS6 z nowymi bajerami między innymi pluginem "deblurr" O którym na forumie
Już było.
Ciekawi mnie ta obróbka video... No i prędkość działania. Trójka od czasu do czasu się dławi na moim lapciaku.
Ja już sobie bete zassałem - spróbuję potestować na dniach jak znajdę dysk z vistą ;]
Pierwsze wrażenia po instalacji LR 4 Beta:
1. Obróbka wideo, hmm, jest w zakresie podstawowym, ale jest :);
http://www.photoshopuser.com/lightroom4
2. Brakuje mi suwaka Recovery, pozycja map i book jak dla mnie, podkreślam dla mnie, zbędna;
3. Selektywny WB w pędzlu i gradiencie - bardzo fajna sprawa;
4. Zmienione suwaki w panelu Develop i dodanie do niego suwaka Whites - kwestia przyzwyczajenia;
5. Marzenia - mogli by dodać prace na warstwach, ale wtedy byłby to Photoshop:);
Czas pokaże, jak działają algorytmy przetwarzania.
Cytat:
Zamieszczone przez
slawek
5. Marzenia - mogli by dodać prace na warstwach, ale wtedy byłby to Photoshop:);
Jest coś takiego w Corel After Shot Pro.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Kurcze, gdzie jest tak tanio? Na stronie owszem jest ale za 1031,97 Euro :(