Jaką lustrzankę polecacie !!!
Mam niecały miesiąc i muszę kupić sobie pod choinkę lustrzankę, tylko jaką ?
Prześledziłem chyba tysiąc stron w necie i kilka aparacików "macałem" osobiście i jestem na początku czyli nic nie wiem i co wybrać.
Do wyboru porównywałem Olympusa E 450 -E 520, Pentax K-r + DAL, Canon EOS 1000D(1100D).
Wszystko w granicach do 2000 zł. Nikony raczej odpadają-cena minimum 2500 zł
Jak to mówił pewien prezydent: Pomożecie ? Co Wy na to ?
Odp: Jaką lustrzankę polecacie !!!
Może Pentax - ma piękny napis i kolorowe pudełka?
Straszny rozrzut proponujesz . Na giełdzie było? jest e-30 za 2000PLN. Napisz może do jakiej fotografii ten aparat potrzebujesz?
Pozdrawiam AP.
z wymienionych napewno pentax kr , solidnie zbudowany , dobra matryca iso 3200 ,w pelni uzywalne i akceptowalne ,mikroregulacja af w body , 6 klatek na sekunde , w tej cenie nie ma lepszego zawodnika , mozna go juz wyrwac za 1800-2000 z kitem ,no i kupujac go do konca grudnia masz trzy lata gwarancji ,pozdr
Przy tym wyborze pewnie też bym brał Pentaxa.
Tylko się upewnij, że możesz kupić w tym systemie obiektywy jakich potrzebujesz. Bo od lustrzanki ważniejsza są szkła, które do niej podepniesz.
Wybierasz "system" (choć ślubu z nim nie bierzesz - ja właśnie po rozwodzie i głupi w nowy wdepnąłem zamieniając jak stryjek - kolorki za AF i zakres tonalny;) - jak nadejdzie nowy rok to w pracy się zluzuje i będę miał wreszcie czas nowe zabawki wykorzystać) więc zastanów się pod kątem przyszłych szkieł. A nowa musi być? Bo jak nie, to zdecydowanie powiększa się krąg zainteresowań. A tak to tylko Pentax w kicie albo E-620 w podwójnym kicie. No i "mirorlesy" jak przedmówca wspomniał.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Może Pentax - ma piękny napis i kolorowe pudełka?
Straszny rozrzut proponujesz . Na giełdzie było? jest e-30 za 2000PLN. Napisz może do jakiej fotografii ten aparat potrzebujesz?
Pozdrawiam AP.
Fotografia rodzinna , imprezy , spacery . A do Pentaxa obiektyw w granicach 70-200 mm w jakiej cenie mniej więcej ?
aho a z wujkiem googlem pokłóciłeś się?
A co sądzicie o tym ? Olympus E-450 + 14 - 42 mm + 40 - 150 mm (1600zł)
Cytat:
Zamieszczone przez
aho
A co sądzicie o tym ? Olympus E-450 + 14 - 42 mm + 40 - 150 mm (1600zł)
Wolał bym TO: Olympus PEN E-PL1 + M. 14-42 + M. 40-150 za 1629.00 zł
W stosunku do 450-tki ma nowszą matrycę, daje lepszy obrazek i ma stabilizację w body.