-
zmiana jakości
Witam wszystkich.
Mam SP510UZ i zauważyłem, że jesli sobie ustawię jakość zdjęcia na 2560x1920 przy ustawieniu pokrętła na AUTO to po wyłączeniu i włączeniu aparatu zmienia się ta wartosć do 2048x1536 i nie wiem dlaczego. Jak zrobić żeby tak się nie działo?
-
auto ma przypisaną taką wartość. Możesz używać A,S,M i wtedy będziesz miał takie ustawienia jak chcesz albo my mode.
-
Ala, ale. Niedawno miałem tak, że cos poprzestawiałem w menu i było przy auto. Teraz mam ustawione na Auto 3072x2304 i nie zmienia się przy wyłączaniu i włączaniu.
-
Pewnie jest jakas opcja resetujaca ustawienia przy wlaczeniu, ktora trzeba wylaczyc tak mniemam bo nie znam aparatu. Najlepiej poswiecic pare godzin na czytanie instrukcji.
-
instrukcje przestudiowalem calą i jedno co sie rzuca w oczy to to ze jak na innych trybach niz na AUTO ustawi sie parametry i wyłączy sie aparat to one pozostają po włączeniu. Dzieki za rady.
-
Część starszych Olków miała funkcję ALL RESET domyślnie na ON. Sprawdź, może jest właśnie takie ustawienie...
-
też się kiedyś zdziwiłem jak znajomy miał taki sam problem (niestety nie pamiętam jaki to był model). Mówię mu wejdż do menu i all reset na off i z głowy a ty zonk. Przyniósł mi nawet aparat łaziłem i łaziłem i nic. Przy auto restartował rozdzielczość i już. Pozostało tylko to co pisałem wyżej.
-
Po pierwsze sp510 nie ma opcji all reset (byla w c-7xx)
Auto moze miec dowolna wartosc poza raw. Jesli w pasm ustawi sie raw i przelaczy na auto, aparat automatycznie przelaczy na shq. Tylko tryb scn nie zachowuje ustawien i przybiera takie jak ma zaprogramowane.
Mozna sprobowac uaktualnic aparat, bo moze byc blad w fw.
-
Juz sobie poradzilem. Ustawilem w pasm żądaną jakość i AUTO to zachowuje i działa.
-