3CON-P01 Zestaw konwerterów (Konwerter Makro, Szerokokątny, Rybie Oko)
Witam
Mam pytanie odnośnie tych konwerterów czy ktoś z klubowiczów używa ich ? czy sprawdzają się ?
A także moje główne pytanie to czy po założeniu konwertera przyciemni się obiektyw ? czy przysłona np. 14mm jest nadal f3,5 ?
Czy konwertery wpływają na jakoś zdjęć ? czy po prostu sa neutralne i spełniają solidnie swoje funkcje ??
pozdrawiam Weasly
Odp: 3CON-P01 Zestaw konwerterów (Konwerter Makro, Szerokokątny, Rybie Oko)
Cisza, oznacza bark zainteresowania tymi konwerterami? nikt ich nie macał nie używał ?
Tu masz test tych konwerterów
http://www.ephotozine.com/article/ol...s-tested-16886
mnie interesuje szerokokątny ale jeszcze myślę czy warto.
Mam konwerter szerokokątny, tu wrzuciłem trzy zdjęcia. Więcej wrażeń po niedzieli.
Ja mam ten "Makro", w sumie raptem 100zł... Nakładam na 40-150, dzięki czemu łapie ostrość z ok 45 cm...
Jakąś muchę albo motyla da się podejść z takiego dystansu, ale jak kupiłem to się już lato skończyło :| i w zasadzie tylko taki mam przykład.
no i ładnie to wygląda :), zamówiłem komplecik tych konwerterów zobaczymy jak się będą spisywać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Weasly
no i ładnie to wygląda :), zamówiłem komplecik tych konwerterów zobaczymy jak się będą spisywać.
Weasly jak wrażenia z użytkowania konwerterów?
No właśnie jak wrażenia, przyłączam się do prośby. Zdjęcia też mile widziane.
pozdrawiam
@marek7001: jezeli rozwazasz makrokonwerter to imho bezapelacyjnie na tym polu wygrywa DCR250 i bije prawie wsio w tym wzgledzie.
Sam chcialem Mcona nabyc ale odwidzialo mi sie wlasnie ze wzgledu posiadania raynoxa.
Jak mi raczy Serwis Olympusa w koncu uporac sie z ciagnaca sie ponad poltora miesiaca naprawa 12-50 to postaram sie wrzucic jakies sample na potwierdzenie tego.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
@marek7001: jezeli rozwazasz makrokonwerter to imho bezapelacyjnie na tym polu wygrywa DCR250 i bije prawie wsio w tym wzgledzie.
Sam chcialem Mcona nabyc ale odwidzialo mi sie wlasnie ze wzgledu posiadania raynoxa.
Jak mi raczy Serwis Olympusa w koncu uporac sie z ciagnaca sie ponad poltora miesiaca naprawa 12-50 to postaram sie wrzucic jakies sample na potwierdzenie tego.
pozdro
Ok. dziękować