Zabezpieczenie zdjęcia przed edycją.
Witam, szukam programu, który zabezpiecza plik JPG przed edycją. Co mam na myśli mówiąc, że plik JPG ma być zabezpieczony przed edycją.
Mam na myśli taką sytuację, że kiedy ktoś zapisze sobie mój zabezpieczony plik JPG to jedynie będzie mógł go obejrzeć. Nie będzie mógł go otworzyć w programie graficznym i np.zmienić koloru tła czy czegoś innego, ponieważ przy próbie zapisu program powie, że nie można zapisać pliku.
Czy ktoś mi może podać nazwę takiego programu lub ewentualnie co wpisać w google aby takie program znaleźć. Próbowałem już wiele fraz wpisywać do google,ale nie znalazłem nic sensownego. :(
Odp: Zabezpieczenie zdjęcia przed edycją.
Bo nic takiego nie ma.
Zapisz jako pdf. to bedzie juz trudniej, ale tez mozliwe.
Ciezko,a gadajacy,zeby jeszcze gadal to juz bardzo ciezko.
Moze jakiegos bezrobotnego zatrudnic, zeby tego jotpega trzymal i bronil piersia swoja?
Gadal bedzie, edytowac nie pozwoli (chyba ze Edycie), otworzyc nie da, a popatrzec to i owszem za drobna oplata....
A jak mu dasz podwyzke 15% to i 'Program" na siebie mowic pozwoli :D
Cytat:
Zamieszczone przez
deredas
Witam, szukam programu, który zabezpiecza plik JPG przed edycją. Co mam na myśli mówiąc, że plik JPG ma być zabezpieczony przed edycją.
Mam na myśli taką sytuację, że kiedy ktoś zapisze sobie mój zabezpieczony plik JPG to jedynie będzie mógł go obejrzeć. Nie będzie mógł go otworzyć w programie graficznym i np.zmienić koloru tła czy czegoś innego, ponieważ przy próbie zapisu program powie, że nie można zapisać pliku.
Czy ktoś mi może podać nazwę takiego programu lub ewentualnie co wpisać w google aby takie program znaleźć. Próbowałem już wiele fraz wpisywać do google,ale nie znalazłem nic sensownego. :(
Witam !
Format JPG nie uwzglednia praw dostepu do funkcji w programach graficznych.
Pomysl sobie, ze kazde zdjecie na ekranie komputera mozna zrzucic do pliku i zamienic na JPG.
Pozdrawiam
Jako półśrodek, możesz wejść we właściwości pliku i zaznaczyć tylko do odczytu. Jeśli ktoś nie odhaczy tego, to nic na takim pliku nie zrobi.
a nie najprosciej na stronce skasowac funkcjonalnosc PPM.
Dla kodującego stronę prościej ale taki obrazek można wygrzebać ze śmietnika :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
Jako półśrodek, możesz wejść we właściwości pliku i zaznaczyć tylko do odczytu. Jeśli ktoś nie odhaczy tego, to nic na takim pliku nie zrobi.
Atrybuty plików są lokalne, nie przenoszą się przy kopiowaniu między systemami plików.
Odnosząc się do 1-go posta - IMHO zadanie jest niewykonalne
Pytanie, po co ci to? Może jak podasz cel, będzie nam łatwiej coś sensownego ci doradzić?