Witam
Mam prosbe o ogolna ocene co robie zle co dobrze ( jezeli cos wogole jest dobrze )
Z gory dzieki bardzo za komentarze
1.
2.
Wersja do druku
Witam
Mam prosbe o ogolna ocene co robie zle co dobrze ( jezeli cos wogole jest dobrze )
Z gory dzieki bardzo za komentarze
1.
2.
Ad 1. obróciłbym aparat o 90 stopni i zmieścił całą sylwetkę lub zmniejszyłbym ogniskową lub zrobił dwa kroki do tyłu. Postarał bym się również aby ostra była twarz a nie ubranko.
Ad 2. tego bym po prostu nie zrobił :) dla mnie malec od tyłu jest nieciekawy
ogólnie - nie umieszczaj raczej postaci w centrum kadru, poczytaj o złotym podziale, mocnych punktach
Witaj
Pierwsze fajne, trochę tylko ostrości brakuje. W drugim drugi plan trochę przeszkadza, samochód i reklama odwracają uwagę od modela:wink:.
dziekuje
o podziale to wiem tylko do mnie jakos to nie przemawia
co do ostrosci to robilem z AF a moj olek ma z tym problemy raz na jakis czas trafia do celu ( aktualnie jest w serwisie moze cos poprawia )
ok
nastepne beda z exifem
---------- Post dodany o 21:03 ---------- Poprzedni post był o 20:38 ----------
no to jeszcze jedna
teraz juz z trojpodzialem...
3.
A ja o tych pierwszych dwoch.Czy ten opadajacy lisc to ten sam lisc?Jesli tak to chyba za szybko krecisz sie wkolo obiektu.Jesli nie,to musze przemyslec,ale widze,ze juz padaly prawidlowe podpowiedzi.
nie ten sam bo na drugim zdjeciu sa dwa :D
Pablo, trzecie zdjęcie jest dużo lepsze. Może ze dwa kroki w lewo i mniej tych drzew po prawej oraz pierwszego planu.
slaszysz
ok dzieki za rade