Co to za Chińskie cuda ? Tylko Manual - http://www.fotcom.pl/yongnuo-yn560-olympus-p-745.html ???? W jednym sklepie LP 58 w drugim 54 ? Z Canonem podobno wersja TTL ? Zna ktoś to cudo za ok 300 PLN ???? Zna ktoś Firmę ???
Wersja do druku
Co to za Chińskie cuda ? Tylko Manual - http://www.fotcom.pl/yongnuo-yn560-olympus-p-745.html ???? W jednym sklepie LP 58 w drugim 54 ? Z Canonem podobno wersja TTL ? Zna ktoś to cudo za ok 300 PLN ???? Zna ktoś Firmę ???
Cześć,
Ciekawe jak wspomaga autofokus jak ma tylko jeden pin w stopce... (może jak się naciśnie jakiś guzik to włącza diodę.. hmm). Fajna ta opcja z fotocelą i regulacją mocy. Dobra jako lampa do domowego studio.
Mam radiowy wyzwalacz tej firmy i nawet sobie go chwalę. Kilka lat już chodzi i nie mam z nim problemów. Wrażenie solidności wykonania tego wyzwalacza całkiem dobre.
pozdr.
Seria YN wiele odmian ma :)
model 560 wg producenta LP 58 wg różnych testów ma tyle bądź nie ma
Możliwość ustawień manualnych - zero automatyki. Nieważne do czego podepniesz i tak będzie działać w manualu.
Standardowa stopka.
Modele z ostatnia cyfrą różna od "0" mają jakąś automatykę, niektóre nawet dedykowanego TTLa (Nikon/Canon/Olympus??) ale cena już nie ta :)
Do Strobingu rewelacja ! mam model 460(słabszy) a planuje zakup 560 może nawet 2 ? Ale chwilowo brak $$...
pozdrawiam
ulof
Mam tę lampkę od roku i bardzo sobie chwalę.
Zero automatyki, żadnego wspomagania Af, ale do strobingu się nadaje świetnie. Bardzo szybko się ładuje - 4 akumulatorki AA.
LP 56 wg sprzedawcy, a porównując do mojej FL36R - znacznie mocniejsza.
A ma to cos sterowanie zoomem palnika???
W opisach niz nie ma na ten temat, natomiast panel kontrolny lampy wskazuje, ze jakis zoom jest.
Prosze o potwierdzenie.
Tomek
A propos regulacji parametrów - jest jeszcze 8. punktowa regulacja mocy błysku.
Tak wiem. O tym akurat pisza wszedzie w opisie tej lampy. Natomias o zoomie palnika niekoniecznie (zapominaja?) a de facto jest to dosc wazna wlasciwosc.
Mysle, ze ze wzgledu na calkiem sensowna GN lampka ta nada sie calkiem fajnie do strobingu. Mialem niby kupowac jakies SB-28 Nikona, alee... no zawsze sa to lampy uzywane i nie wiadomo na co sie trafi. Mozna wpasc na jakas mocno zajechana. Zatem jesli i tak uzywam lampy w trybie M, to juz wole mniej markowa, ale nowa i z gwarancja.
T.
Czyli :Pełen manual zoom + moc. LP 56-58. Fotocela. Szybko ładuje. Dzięki.
Czyli trzeba dorobić automatykę:-P