vr 310 - problem po aktualizacji firmware'u
Witam,
po zaktualizowaniu oprogramowania (wg linku ze strony Olympusa) aparat przestał działać - tzn. wysuwa się obiektyw, ale tylko do połowy i coś w aparacie brzęczy - całkiem głośno, nie reaguje na podłączenie do kabla USB, nie można go również uruchomić bezpośrednio w trybie przeglądania zdjęć.
Miła Pani na infolinii serwisowej powiedziała, ze wymagany jest 'całkowity reset przez technika' lub wymiana płyty głównej... ma to trwać 3 tygodnie :-x
Sprzęt ma tydzień.
Czy ktoś miał podobny problem? Czy da się to jakoś 'obejść' bez odsyłania do serwisu.
Z góry dzięki za info.
Odp: vr 310 - problem po aktualizacji firmware'u
Mam identyczny problem, tylko że z modelem VR-320 :cry: Czy ktoś zna może jakąś kombinację klawiszy, żeby zresetować jakoś aparat? Mój też jest prawie nowy i jakoś mi się nie widzi odsyłać go do serwisu. Z tego co widzę w Internecie to w przypadku VR-310 padnięcie aparatu po aktualizacji do 1.1 to dość powszechna sprawa.
Witam
Mam to sam :( tylko mi się to zrobiło bez aktualizacji firmware. Zmieniłem język menu i aparat sie zawiesił. teraz po uruchomieniu zawiesza sie na dźwięku startowym, na LCD nic sie nie święci.
Czy zna ktoś sposob na reset aparatu? Kombinacja klawiszy "OK" i "MENU" nie dziala.
pozdrawiam
A nie jest przypadkiem tak, że aparat został za szybko odłączony po aktualizacji?
Na szczęście serwis Olympusa do złych nie należy.
Podpowiedzcie mi: czy te kompakty vr310,320,330 posiadają AF przy filmowaniu?
Cytat:
Zamieszczone przez
rafał73
Podpowiedzcie mi: czy te kompakty vr310,320,330 posiadają AF przy filmowaniu?
Tak, posiadają AF przy filmowaniu (chociaż nie licz, że jest kosmicznie błyskawiczny), jednak uzależniony jest on od równoczesnego nagrywania dźwięku. Jeżeli rejestrujesz film z dźwiękiem nie działa zoom oraz AF. Nie ma czegoś takiego (wbrew wielu źródłom), jak VR-330.