Proszę o pomoc w kościelnej sprawie ;]
Fakty ; Olek E-420 bez stabilizacji obrazu ( kupiony w rozpędzie no ale trudno )
Ślub przyjaciela za nie długo ( głupio chłopak robi no ale trudno )
Problem ; Poszukuje odpowiedniego obiektywu do wspomnianego Olka ze stabilizacja obrazu w systemie 4/3 idealnego do foto w kościele cena , koło 2 tyś zł. Pomocy przeszukałem strony i nigdzie godnego szkła nie znalazłem
Odp: Proszę o pomoc w kościelnej sprawie ;]
innej sensownej alternatywy nie ma ze stabilizacją - k@czy wszystko wyjaśnił. Czasem na allegro są można wyrwać teraz na pewno taniej około 1500zł, ja do tego bym dołożył ZD 50mm f2.0 lub Sigme 30mm f1.4 (w okolicach 1000zł) powinieneś się zamknąć gdzieś w 2800zł(używki) warto mieć te dwa szkiełka standardowy zoom + jasna stołka to podstawa.
pozdr
a może pal licho z tą stabilizacja z tego co zrozumiałem potrzebuje jakiegoś bardzo jasnego portretowego obiektywu wiec może bez tej stabilizacj zakres możliwości się zwiększy?
Cytat:
Zamieszczone przez
MasterDante
a może pal licho z tą stabilizacja z tego co zrozumiałem potrzebuje jakiegoś bardzo jasnego portretowego obiektywu wiec może bez tej stabilizacj zakres możliwości się zwiększy?
Weź żonę/dziewczynę/koleżankę i przejdź się do tego kościoła. Zobacz sobie. Wybadaj teren. Sam się przekonasz co i jak.
Cytat:
Zamieszczone przez
MasterDante
Ślub przyjaciela za nie długo ( głupio chłopak robi no ale trudno )
:twisted: buahahahaheeee...:twisted: No nie mogę... (jakbym ja był kiedyś mądrzejszy :-P)
Szkło za 2k ze stabilizacją do E-420? No to wybór się zawęża właściwie do PanaLeicy 14-50 OIS, które podał Kaczy.
Stałki odradzam jeśli nie masz praktyki a pójdziesz na żywioł. Ślubu się nie powtórzy.
Zalecam w równie szybkim tempie sprzedaż Olka (skoro zakup w "rozpędzie" zatem pewnie przypadkowy) i zakup do tego celu jakiegoś body C/N do 1,5-2k a do tego Tamron 18-50 2.8 (może nie żyleta, za to zyskasz z 1EV przynajmniej na świetle i matrycy) - cały czas zakładam że lampy nie będziesz używał. Jeżeli jednak tak, to zamiast 14-50 zakup 14-54 (olewając stabilizację) a za resztę kup używkę FL-50 lub coś podobnego.
no z jasnym tanim jest mały problem z gatunku nigdzie takowego nie widzę ale dzęki za przestrogę bo by znów był impulsywny zakup.
A lampka zewnętrzna jest?