Odp: Problem z iso w E-P1
kreska jest na 1/3 wysokosci zdjecia, myslę że to widac .. jeśli zdjęcie potrzebuje wiekszego iso kreska jest ciemniejsza, a nie używam wiekszego niż 1600
Hmmm, nic nie widzę. Może zrób zdjęcie jakiejś jednolitej płaszczyzny, np. ściany? Na tej fotce wszystko jest ok, przynajmniej wg mnie.
Dobra jeszcze jedna fotka, nie jest ona ostra cudna ale chodzi o tą krechę, bo widac ja na moim ep-1 na telewizorze i na laptopie więc wydaje mi się że ona tam jest. Nie wiem dlaczego jej nie widzisz ..
Teraz widzę dwie kreski przy lewej krawędzi w 1/3 wysokości. Chyba jakiś paproch na matrycy, nie miałem nigdy takiego problemu.
Widać bardzo delikatną kreskę tutaj. Gdybyś nie napisał to bym jej pewnie nie zauważył, musiałem sobie znacznie powiększyć obraz.
IMHO do reklamacji przydałby się bardziej przekonywujący przykład i raczej z jakiegoś systemowego obiektywu.
Na drugim zdjęciu nie podejmuję się szukać jakiś kresek, jest za ciemne do takich zabaw.
Rozjaśniłem zdjęcie i już widzę, ciemny pas u dołu. Coś nie tak z aparatem.
adambieg, nie chodzi o te dwie kreski po lewej stronie bo to pewnie jakaś lampa albo coś podobnego ;)
droplet, u mnie na każdym monitorze to widac i to bez żadnego większego powiększenia, co do systemowych obiektywów to nie mam jak sprawdzic bo nie posiadam, miały byc manualne i takie są ;) przy innych zdjęciach problem nie występuje ..
1 załącznik(ów)
Chodzi o ten ciemniejszy pas? Załącznik 52951