Czy jest możliwość podglądu obrazu w czasie robienia zdjęcia lub video, aparatem C-5060 na komputerze.
Tzn. za pomocą kabla USB. Jaki do tego potrzeba mieć program.Czy ktoś może mi pomóc lub dać mi namiar na linka.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Czy jest możliwość podglądu obrazu w czasie robienia zdjęcia lub video, aparatem C-5060 na komputerze.
Tzn. za pomocą kabla USB. Jaki do tego potrzeba mieć program.Czy ktoś może mi pomóc lub dać mi namiar na linka.
Pozdrawiam.
C-5060WZ jest sterowalny aplikacją napisaną przy użyciu olympusowego SDK (sprzedaż i support oficjalnie zakończono półtora roku temu), ale jest trochę gotowych programów sterujących, np. na www.pinetreecomputing.com. Nie da się jednak poprzez USB pociągnąć obrazu wideo w czasie rzeczywistym, aplikacją można zmienić parametry pracy, pobrać zdjęcie próbne, albo odświeżać obraz regularnie co parę sekund. Jednak jest rozwiązanie w postaci oddzielnego wyjścia wideo z aparatu i karty telewizyjnej w komputerze - obie dziurki łączysz kabelkiem AV i gotowe. Najprostsze i najskuteczniejsze:-)
Jack