Witam serdecznie :) Zdjęcia które chcę zaprezentować to moje pierwsze kroki w tej dziedzinie. Nic szczególnego, ale mam nadzieję otrzymać kilka pomocnych rad, proszę więc o wytykanie popełnionych błędów.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Wersja do druku
Napisała bym coś ale przy takich ilościach to nie jestem w stanie się odnieść do wszystkiego :roll:
Numeruj zdjęcia na początek.
P.S. Krajobrazy w b&w to nie najlepszy pomysł msz :wink: Przynajmniej nie wszystkie :wink:
Brzydkie kaczątka takie jakieś szare,
co innego woda - może ona była tematem ?
Dlaczego te ptaki pływają w atramencie? :roll:
Na temat czarno-białych nie potrafię nic powiedzieć. Konwersja do BW pozbawiła te zdjęcia wielu szczegółów :???:
ciemno i nieostro.
Czarno biale zostaw narazie.To nie ta polka.Moze za jakis czas ponownie sprawdz.Wstaw jakies na ustawieniach fabrycznych z aparatu i z programu(jedno,dwa,nie wiecej)
Z tego co widzę, słabo mi poszło ;) Są to pierwsze (dosłownie) moje próby i w zasadzie nie spodziewałam się, że będzie dobrze ale też nie myślałam, że jest aż tak źle ;) podobało mi się , że niebo odbija się w wodzie, że niektóre są ciemne...
No nic, nie poddaję się.
To jeszcze nadstawię karku. Może lepiej usłyszeć jak jest naprawdę zamiast mylnie sądzić, że nie są takie złe.
14.
15.
16.
17.
Ja tylko chce ci Powiedziec zebys zdjecia dzieci robil z ich poziomu , znaczy kucnij czy cokolwiek , bedzie napewno lepiej :) ps. Nie takie ilosci odrazu , ciezko sie do czegos odniesc jak juz ci koledzy i kolezanki napisali ,pzdr.
To co napisał Judasz dotyczy się też innych kadrów np z łabędziami.
Zmień perspektywę, kucnij.
Obiecuję kucać :grin:
Z łabędziami to niestety ciężko byłoby mi kucnąć, bo tak się niefortunnie umiejscowiły (nie tylko one, ludkowie też obsiedli wszystko wokół, a dzieciaki to nawet chlebem we mnie trafiały) :)
Dziękuję za sugestie! :)