Witam chciałbym uzyskać opinię o kartach CF konkretnie o
Pamięć Transcend CF 8GB x400
chodzi o awaryjność itp sprawy . Pchać się w to czy lepiej pomyśleć nad Lexarem albo kartami Scan Disk . Dzięki za info
Wersja do druku
Witam chciałbym uzyskać opinię o kartach CF konkretnie o
Pamięć Transcend CF 8GB x400
chodzi o awaryjność itp sprawy . Pchać się w to czy lepiej pomyśleć nad Lexarem albo kartami Scan Disk . Dzięki za info
Od lat używam tylko SanDiska. Niestety na rynku jest masa podróbek kart tego producenta. Trzeba kupić oryginał i będzie dobrze służyć.
Ja najwięcej kart kupiłem u tego sprzedającego - http://allegro.pl/my_page.php?uid=7732940
Mnie jeden SanDisk Extreme III CF zawiódł, a był to oryginał, kupiony u sprzedawcy polecanego przez kolegę rafrog.
Dołóż lepiej do sprawdzonego sandiska - b.dobrze współpracuje z olkami. Seria III Extreme jest w dobrej cenie i wycisnie co sie da z puchy... swojego czasu był problem z podróbami tych kart, nie wiem jak jest obecnie.
Lexar i SanDisk To sprawdzone marki co do Lexar'a to mam x300 i jestem zadowolony
Teraz kupuję następne Lexar ale x200 - wystarczy w zupełności.
Z kartami SanDisk jest tak jak napisał rafrog chodź i oryginały bywają awaryjne ale to rzadkość.
Pozdrawiam
Ja
Tak co do Sandiska, to oczywiście, że tak, ale trzeba uważać na Allegro. Ja tam zawsze karty pamięci kupuję w "realnych" sklepach (takich, które wiem, że istnieją), a nie kupuję od samowolnych sprzedawców.
mam kartę CF 8 GB x 120 słuzyła mi już w dwóch olkach, teraz służy w trzecim . Żadnych zastrzeżen . Trochę przestarzała, ale działa ciągle super..
Natomiast kartę SkanDisc trzymam "awaryjnie" ale z doświadczeń wiem, że z niej kopiuje się pliki do komputera o wiele dłużej.
Gdybym miał kupować nową to tylko CF
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Zapomniałem dodać, że moja CF to też chyba jakaś podróba, żadna markowa..
Pisze na niej: made in taiwan..... Ale działa i tak super...
Do kart SC mam zastrzeżenia..
Potwierdzam tylko CF oryginał
Sandisk III i IV to już przeszłość, obecnie karty nazywają się po prostu Sandisk Extreme bez numerka i są szybsze od tych z numerkami.
Mam, używam i polecam. Oczywiście tak jak pisano wcześniej uwaga na podróbki.