To kilka zdjęć wykonanych olympusem e-420+Helios 44m+pierścienie i łabądź to tak przypadkiem też Heliosem. Co o nich sądzicie?
Wersja do druku
To kilka zdjęć wykonanych olympusem e-420+Helios 44m+pierścienie i łabądź to tak przypadkiem też Heliosem. Co o nich sądzicie?
Jak dla mnie kadry makro dość przypadkowe. Wyjątkiem na plus jest zdjęcie 6. Tylko to wszystko takie małe, że niewiele widać.
Do krokusów używaj samego Heliosa, bez pierścionków. Pierścienie spłyciły Ci głębię i kwiatek nie wyszedł.
Jeśli się nie pogniewasz, to poniżej masz przykład z samego Heliosa - pełna klatka, nic nie kadrowane (no prawie :) )
ostatnie zdjęcie bardzo fajne, nie ma się do czego przyczepić
Dopiero zaczynam zabawę z fotografią. Jak dla mnie wielkim sukcesem było ujęcie owada na fotografii w zeszłym roku próbowałem bez skutku. Tak trochę z innej beczki co sądzicie o obiektywach Hanimex 300/5.5 i 28/3 na m42 podobno produkowane przez tokine.
Zdjęcia samym heliosem też często robię np.
Bodzip piekne krokusy.
Szkoda tylko że następnego dnia zniszczył je deszcz.:???:
No ba, wleźliśmy koledze w wątek :oops:
To pozwolę sobie na jeszcze jeden przykład - tym razem Helios + pierścionki. Ile ich było ? - nie wiem, nie pamiętam, chyba 20 mm. Przesłona była dość wysoka aby złapać jak największą głębię. Akurat trafiło się dobre światło, bo pierścionki jednak trochę zabierają.
Atak pająka
Aj, mat1321 - jak jesteś zły, to słowo i wywalam
Nie mam za co być zły. Piękne zdjęcie.
jak dla mnie szósteczka z pierwszej serii jest na prawde dobra.ostatnie zdjecie poezja wiec chcialbym zobaczyc wiecej.pozdr:grin:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
no! moze bardziej ostre u dołu!