-
1 załącznik(ów)
Problem z HDR
Usiłuję zrobić HDR'a w photoshopie CS2. z menu plik wybieram AUTOMATE->MERGE TO HDR, po czym jest okienko w ktorym wskazuje pliki i widać, ze coś sie robi jak zatwierdzę, ale ostatecznie wyświetla się komunikat jak w załączonym obrazku. Jak wy montujecie HDRy?
-
robisz z jednego Rawa? to usuń exiff, inaczej myśli że to jeden plik, nawet jak ma rózne nazwy
no i w PSie różnie te hadr wychodzą. Spróbuj Photomatixa, jemu tam wszystko jedno z czego robi... ;)
-
Miałem to samo: RAW wywołany na max minus, zero, max plus i taki sam komunikat. Pojechałem pliki EXIFerem i Photoshop połączył je w HDR-a bez problemu.
-
wlasnie problem, ze exify usunąłem (tworząc nowe obrazki). dzieki za rady, pokombinuje jeszcze
-
Rodia jak chcesz usunąć w Photoshopie exif to zapisz go dla web wtedy napewno nie bedzie exifa :D
-
potwierdzam zdanie westa, mi też wydawało się że usunąłem wywołując rawa ale dopiero zapisanie dla web dało efekt. Albo wywołanie w Raw Shooter - tam można zaznaczyć opcję w jakim pliku zapisać i czy dołączyć dane exif.
Działało bez problemu
-
OK, dzięki za rady, po pracy sprawdzę.