Witam...
Pomyślałem, że wrzucę, może ktoś się skusi ;)
wg. mnie bardzo atrakcyjna oferta, gdyby była kaska to bym się nie zastanawiał :)
LINK
pozdrawiam
Wersja do druku
Witam...
Pomyślałem, że wrzucę, może ktoś się skusi ;)
wg. mnie bardzo atrakcyjna oferta, gdyby była kaska to bym się nie zastanawiał :)
LINK
pozdrawiam
Za tą cenę to niech się sianem wypchają ! Za 9000 zł to Nepal/Indie pozwiedzasz przez 4 miesiące, a nie przez 2 tygodnie. Śmiech na sali :lol: jak takie oferty widzę.
Pozdrawiam
rumpel
Rumpel, znasz jakieś lepsze oferty?
Mozna wypozyczyc sprzet Sigmy, to juz cos :)
Wszystko zalezy co kto oczekuje :) Z jednej strony Rumpel ma racje. We wlasnym zakresie za ta cene mozna pewnie spokojnie (jesli nie 4 mies) to przynajmniej miesiac sie powloczyc. Z drugiej.. sa osoby, ktore po prostu chca pojechac i chca miec wszystko zalatwione i dla nich jest ta oferta.
[EDIT]
Choc za 9k to liczylbym mimo wszystko na jakies 3 tygodnie. No ale ten sprzet i opieka fotografa :)
Thomasso
każdy kij ma dwa końce a proca trzy
mozna samemu, można trampingowo po taniości i można w sposób zorganizowany
i tu się pojawia wiele rzeczy które podwyszają koszt imprezy znacząco.
ubezpieczenie, gwarancja ubezpieczeniowa, wynagrodzenie dla tych co na wyjazd jadą koszty przejazdu na miejscu w standardzie takim czy owakim, pewnie bazowanie na turystycznym zapleczu o wyzszym standardzie niz zwykłe bungalowy zarobek biura, podatki wynagrodznie przewodnika , pilota podatki zusy itp itd... więc zawsze będzie drożej niż jeśli ktoś sobie pojedzie sam bo odpada mu milion różnych rzeczy za które nie musi płacić i którymi nie musi się martwić...
ale zawsze mozna śmignąć się samemu - złapać najtańszy lot do delhi - przetelepać się do kathmandu i voila... Tylko nie kazdy umie, che wie o co w tym chodzi ma czas mozliwości i odwagę...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Horyzonty.pl - co do opieki fotografa to mozna dobrze trafić ;)
Nepal i Indie głównie robia Mazurkiewiczowie
ale jest w zespole kila szajbnietych pozytywnie i mogacych coś powiedzieć
na wyjazdach które ja prowadziłem - jesli tylko mogę coś pomóc lub wytlumaczyć to zawsze sluże pomocą z dziedziny foto... Olympusowcom to nawet i obiektywy moge pożycyć ;)
i co do "lepszości" finansowej
to
16 dni ( 4900 + 680 USD ) ~ 5100 PLN
http://horyzonty.pl/oferta/kontynent...stop_Himalajow
18 dni ( 5200 + 400 USD ) ~ 6300 PLN
http://horyzonty.pl/oferta/gory/61-S...rium_Annapurny
24 dni ( 5600 + 590 USD ) ~ 6900 PLN
http://horyzonty.pl/oferta/gory/18-Dookola_Annapurny
myslę że 14 dni było by poniżej 5 kpln
co do programu się nie wypowiadam bo umiarkowanie mi się chce porównywać teraz te wyjazdy ale każdy sobie może porównać...
Polecam z czystym sumieniem biuro bo znam od środka i w zyciu nie widziałem tylu pasjonatów w jednym miejscu jesli chodzi o przewodników..
Tylko jest jeden ważny punkt :) wyjazd ma charakter trampingowy więc jest dla ludzi którzy łażą z plecorami i nie jest im to zbyt obce.. Jesli ktoś podróżuje od hotelu do hotelu klimatyzowanym autobusem - to musi szukać czegoś innego..
Tak, biorę plecak, aparat i 9000 do kieszeni , wsiadam w samolot - i mam 4 miesiące zabawy Nepal/Indie.
Miesięczny koszt przeżycia da się spokojnie zamknąć w 1500zł ( a można i jeszcze taniej ) - w tym zmieści się komunikacja, żarcie i spanie w podrzędnych hotelikach, no i czasem nawet jakiś alkohol ( który tam potrafi być drogi ).
Nic mnie nie ogranicza - jadę gdzie chce, nocuję gdzie i kiedy chcę.
Dla mnie to jedyna opcja.
Pozdrawiam
rumpel
I rumpel przywiezie ciekawsze foty i worek ciekawszych wspomnień, ale to moja opinia : )
Czytałem program takiej wycieczki na którą kumpel leci za kilka dni do Birmy.
Już sobie wyobrażam wycieczkę z USA do Polski z programem - pojedziemy do byłego PGRu obserwować życie tutejszych chłopów. :wink:Cytat:
...
Dzień 4 Pojedziemy do wioski i będziemy obserwować życie biednych chłopów.
...
BTW Wycieczki zorganizowane są fajne jak są fajnie zorganizowane. Płacimy za spokój i obsługę, a jak coś zacznie się "dziać" to mamy wsparcie.
Tez tak twierdze.
Jakkolwiek fajnie by bylo jakby rumpel dostrzegl, ze rozni sa ludzie (o czym tu juz byla mowa) i nie kazdego stac (psychicznie) na taka wyprawe jak jego.
Sa ludzie, ktorzy nie chca planowac, chca miec wszystko poukladane i tyle. To dla nich jest ta oferta 2 tyg za 9k :) Proste.
T.
...rumpel dostrzega i rozumie doskonale :). Oczywistym jest, że moje wypowiedzi były czysto subiektywne.
Wartym podkreślenia jednak jest fakt, przy okazji prezentowania tak drogiej oferty dla ludzi z grubym portfelem, że w egzotyczne kraje można wybrać się za dużo mniejszą sumę - ot co ;).
Po jednej stronie all inclusive - po drugiej backpacking.
Dla każdego jest pole manewru ;).
Pozdrawiam
rumpel