Czy aktualizacja firmware w E330 nie powoduje utraty gwarancji. Gdzieś o tym czytałem..
Co daje aktualizacja z 1.0 do 1.2 ?
Wersja do druku
Czy aktualizacja firmware w E330 nie powoduje utraty gwarancji. Gdzieś o tym czytałem..
Co daje aktualizacja z 1.0 do 1.2 ?
nie tracisz gwarancji :!:
http://www2.olympus.pl/consumer/dslr...re_Updates.htmCytat:
25.04.2006
1) Poprawiona jakość obrazu przy 10x powiększeniu w trybie B podglądu obrazu na żywo (Live-View B – podgląd obrazu na żywo typu makro).
2) Tryb B podglądu obrazu na żywo (Live-View B – podgląd obrazu na żywo typu makro) może być wykorzystywany w trybie podwodnej makrofotografii oraz w trybie podwodnych ujęć szerokokątnych . (Tylko wtedy, gdy zostanie odpowiednio przystosowane pokrętło trybów)
no to juz robimy upgrade :)
w sumie to niewiele zmienia.
Nowy firmware to także wiele drobnych poprawek, o których się nie pisze. Dlatego z reguły warto mieć najnowszy.
Dodaje tez AF w trybie B
Ktoś mi kiedyś napisał na forum że poprawia się auto WB (mniej czerwonego przy świetle żarowym). Specjalnie tego nie zauważyłem bo zrobiłem upgrade praktycznie po rozpakowaniu.
Wgrałem nowy firmware 1.2 i jak przełączam na live view - tryb B, to nadal mam MF. O co może chodzić?Cytat:
Zamieszczone przez dog_master
pzdr
AF mozesz uzyc (lustro sie opuszcza) po nacisnieciu ktoregos z przyciskow. Nie pamietam jakiego, bo nie uzwyam, mimo, iz mam 1.2 :) Tryb B nie zostal stworzony do AF ;) johan, masz E330?Cytat:
Zamieszczone przez johan
Dzięki, zaraz popróbuję.
Wczoraj kupiłem dual kita (obiektywy na allegro) a body sobie zostawię.
Ergonomia dużo gorsza niż w E-1, ale jakość fotek już ok, no i przy makro nie muszę latać na kolanach tylko odchylę sobie monitorek :D
Po wgraniu firmware 1.2 odnoszę wrażenie, że poprawia się auto WB.
pzdr
Zapewne odnosnie ergonomii masz takie wrazenia po E-1, ale mimo wszystko ergonomia E330 nie jest zla. K100D i 350D leza... Firmware 1.2 wgralem dosc wczesnie, ale chyba rzeczywiscie Auto WB sie poprawia. LV na uchylnym LCD (bede to powtarzal do znudzenia ;) ) to nie niepotrzebny gadzet, ale kapitalne rozwiazanie. Makro, streetphoto... To jest to! :)
Aha, znalazlem! AF w trybie B (przynajmniej u mnie) dziala po nacisnieciu przycisku AEL.
Pzdr