-
Aparat + zestaw studyjny
witam
Jestem nowy na forum i troszkę niezręcznie jest mi prosić od razu kogoś o pomoc, mam jednak nadzieję, że znajdą się dobre dusze, aby mi pomoc :)
Otóż mam przeznaczone 2000-2500zł na aparat cyfrowy + zestaw studyjny.
Do czego? Do robienia dobrej jakości zdjęć przedmiotom które będę wystawiał na allegro (wielkości laptopa 17-calowego). Chciałbym, aby dodatkowo aparat miał (o ile to możliwe) funkcje nagrywania video w dobrej jakości.
Czy ktoś mógłby mi pomoc ? :)
Chciałbym się zamknąć w 2200zł ale jeżeli na prawdę warto będzie dołożyć parę stówek :) to myślę, że coś tam się wydłubie jeszcze ze skarpety :)
Bardzo proszę o pomoc :)
-
Byle jaka malpka,dwie lampki biurowe-takie na klamerki,jakis darmowy program do obrobki,plus nizsza cena przedmiotu niz u innych i nic wiecej nie trzeba-starczy 1000 w zupelnosci.
-
Za Mirkiem. Małpka za 600 stów będzie wystarczającą do takich zdjęć. Aż zanadto.
-
ja mam przeznaczone 2200zł na ten cel i chciałbym w całości wykorzystać tą kwotę, sprawa jest tego typu, że nie mogę wydać MNIEJ, ale mogę wydać troszkę więcej :)
moglibyście coś Panowie konkretnie doradzić?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
zastanawiam się teraz między :
- Canon 1000D
- SONY ALPHA 450
- SONY ALPHA 390
oraz taki zestaw :
- namiot 100x100x100
- http://allegro.pl/mega-moc-800w-oswi...345424063.html
- 2 x http://allegro.pl/oprawka-podwojna-s...350106057.html
- http://allegro.pl/zarowka-85w-400w-s...351697842.html
takie cos, co wy na to?
-
Może coś takiego- Quantuum zestaw do fotografii bezcieniowej LH-40, koszt 480 zł w fotozakupy.pl. Aparat to już indywidualna sprawa i w tym wypadku nie ma już praktycznie znaczenia. Ale jak już to może E-PL1 z kitem za ok. 1500 zł. Zostanie jeszcze z 200 zł na torbę.
-
ten aparat mi się w ogóle nie podoba :(
najgorzej, że te aparaty (które przedstawiłem wcześniej) nie mają funkcji nagrywania video, ale z tego co czytałem to są najlepsze w swojej cenie, także mógłbym zrezygnować z tego video :( chociaż na prawdę bardzo mi zależy na dobrej jakości filmach, ale za to w małej rozdzielczości - proszę przedstawcie mi jakąś alternatywę również do tych aparatów z funkcją video
-
Dobra jakośc + filmowanie to tak jak napisał rah - E-PL1. Nie wiem czemu Ci sie nie podoba? Bo nie wygląda jak lustrzanka?
To bardzo dobry uniwersalny aparat do którego możesz podłączyć rewelacyjne szkla i robi doskonałe filmy.
Masz do wyboru konkurencje:
Sony nex
Samsung NX
Tez spełniają kryteria, ale szklarnie maja ubogą.
-
wydaje się niezbyt solidny, a skoro jest taki mały to raczej jest słaby? chyba, że pozory mylą?
-
1 załącznik(ów)
wydaje się niezbyt solidny, a skoro jest taki mały to raczej jest słaby? chyba, że pozory mylą
------------------------------------------------------
skoro tak stawiasz sprawe to moge ci polecic np to :
ps. nic lepszejszego od pena w tym temacie chyba nie znajdziesz ,pzdr.
-
Kurcze, czuję że tu mogłaby pomóc tylko Marzenka. Ona w tym temacie chyba siedziała.