Jaki kompakt możecie polecić do 800 zł z nagrywaniem filmów min. HD Ready?
Myślałem o Olympus 9010. Co możecie jeszcze polecić?
Wersja do druku
Jaki kompakt możecie polecić do 800 zł z nagrywaniem filmów min. HD Ready?
Myślałem o Olympus 9010. Co możecie jeszcze polecić?
HD Ready to chyba rodzaj odtwarzania a nie nagrywania.Chyba,ze chcesz wgrywac pliki HD do kompaktu i sobie ogladac.
A jakie przeznaczenie?
Może warto by nagiąć budżet o 200zł i zakupic pena? (e-p1) + manualik do tego (co i tak przy filmowaniu lepiej się sprawdza)
Kolega ma na myśli rozdzielczość 720p, w odróżnieniu od pełnej 1080p
Oczywiście chodzi mi o nagrywanie w rozdziałce min. 720p
To ma być aparat dla kobiety, która nigdy wcześniej nie robiła zdjęć ale nie chce jej zaproponować byle czego.
Do amatorskiego fotografowania, czy do pstryków?
Ja osobiście szczerze polecam Panasonic TZ7 / ZS3
Dobrej jakości fotki (jak na kompakt),długi 12x zoom i filmowanie 720p z rewelacyjnym jak dla mnie trybem makro.Używam go na co dzień,nosząc w plecaku,lub w kieszeni.Zrobiłem ponad 2000 fotek i na razie nie widzę dla niego alternatywy.
Dzięki temu kompaktowi przekonałem sie do panasonic'a,bo wcześniej na jego kompakty miałem straszne uczulenie.
ps.Nie polecam natomiast następcy.Za dużo mpx,problemy z baterią i GPS,wolniejszy zoom,no i jakoś tak na iso400 strasznie śnieży.Gdybyś był zainteresowany mogę podesłać fotki i z TZ7 i TZ10.Swego czasu robiłem nawet podwórkowe porównanie i TZ7 okazał się lepszy pod względem ostrości i odwzorowania kolorów.
czy ktoś ma doświadczenia z Samsungiem WB1000? dla mnie fajny obiektyw 24mm - 120mm wszystko zamknięte w stylowej i ciekawej obudowie a do tego nastawy P A S M nagroda EISA 2009/10? cena poniżej 850pln
WB1000 dla mnie jest lekko przereklamowany.Ludzie najbardziej "napalali" się na wygląd.Chodziło głównie o wyświetlacz AMOLED i te bajery w stylu liczników u góry.
Wiesz fajnie że ma PASM,ale dziwnie się z niego korzysta jeżeli przy ustawianiu w P i A aparat często potrafi prześwietlić zdjęcie.Nie wiem z czego to wynikało,ale bardzo przeszkadzało.Praca na czułościach wyższych od 200 zaczyna być przykra.Zdjęcia potrafią wpadać w odcień zieleni.
Filmy nagrywane były w 720p,jednak wyglądały jak "brudasy".Obraz był niewyraźny a dźwięk stłumiony.Zoom działał podobnie jak w panasie czyli spokojnie i powoli.
Jeżeli chodzi o ergonomię panas wypada lepiej,gdyż jest troszkę większy przez co wygodniej i pewniej trzyma się go w ręce,a i samo menu podręczne przypisane jest pod Q.MENU.
Jeżeli macie inne typy śmiało podawajcie.Przerobiłem kompaktów masę :)
tough 3000