-
Po prostu początki...
Witam
Mam na imię Iza i od niedawna posiadam E-510. To moje pierwsze lustro i póki co dużo czasu poświęcam na jego poznanie. Czy coś z tego wyjdzie zobaczymy z czasem...
Poniżej przedstawiam próbkę moich fotek z pierwszych kilku miesięcy. proszę o konstruktywną krytykę i cenne porady :wink:
1
2
3
-
oo dwójeczka sympatyczna :wink:
-
Bardzo dziękuję za pierwszy komentarz. Cieszę się, że komuś się podoba :grin:
-
Iza,
Bardzo udany początek, 1 i 2 bardzo fajne. Co do trójki to staraj się pokazywać całe zwierzaki, nie ucinaj, amputuj ich członków :wink:
Gratuluję startu, dawaj następne :!:
-
Chyba nieco za bardzo nasycone kolorem. Dwójka jak na poczatek niezła. Nie radzisz sobie jeszcze z ostroscią i głębią w "makro ", ale zapewne przyjdzie to
z czasem.
-
Bardzo dziękuję za komentarze i porady. Wiem, że nie wolno obcinać zwierzątek, ale w praktyce nie zawsze zwracam na to uwagę. Niestety lubię ciasne kadry, choć pewnie nie raz za to oberwę. Co do kolorów rzeczywiście są mocno nasycone, co może męczyć. Może z czasem przerzucę się na bardziej pastelowe. A z ostrością i głębią nie radzę sobie nie tylko w makro, ale już zrobiłam postępy względem tego, co było na samym początku, więc z czasem z pewnością to opanuję. Kolejna porcja fotek już niedługo, mam nadzieję, ze nie będą rozczarowaniem.
-
Witaj na forum, :grin:
Zaprezentowane fotografie świadczą o tym, że masz potencjał. :wink:
Dwójeczka najlepsza. Z czasem opanujesz kwiestię trafiania z ostrością i dobieraniem odpowieniej GO.
Pozdrawiam
-
Bardzo udany debiut! Szczególnie dwójka mi się podoba. Co do kolorów faktycznie nasycone, ale ja akurat takie lubię. Trzymaj tak dalej i czekam na kolejne zdjęcia :grin:.
-
Nie powiem nic nowego 2 ;)
-
Jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuję. Dorzucam coś nowego. Tym razem motylki i to wszystkie w całości :wink:. Proszę o sugestie
4
5
6
7