-
malowanie światłem
Tutaj kieruję pytanie do wszystkich co znają*się na tym temacie i robili takie zdjęcia :p
Może macie do polecenia jakieś ciekawe książki, artykułu na ten temat? Albo sami chcecie napisać o swoim doświadczeniu? Wszystko o malowaniu światłem (o ile to jest poprawna nazwa).
Z góry dziękuję :)
A chodzi mi o taki efekt dokładnie (zapewne użycie jakiś zimnych ogni czy coś takiego):
-
na mój gust jest to śmigniete "zimnymi ogniami"
długi czas ekspozycji i obrysowywujesz krawędzie, które chcesz obrysować.. Jeśli chodzi o mój stan wiedzy - to nic więcej nie doradzę - reszta to kwestia wyrobienia sobie świadomości jaki czas jest potrzebny ale to metodą prób i błędów
moze dwie klatki małożone na siebie też by były rozwiązaniem..
jedna tak naświetlona, zeby mieć szczegóy i kolorki nieba - a druga tak aby utrwalić tylko ognie...
myślę że potrafiłbym takie coś zrobić ale tylko po iluś tam próbach bo doświadczenie mam zerowe :)
statyw paczka ogni i do roboty. Na pewno coś takiego wykulasz samemu i szybko dojdziesz do tego jak to zrobić
-
Trochę się bawiłem ale nie za wiele. Proponuję spróbować czymś innym, bo zimne ognie dają sporo bocznych dodatkowych iskier.
-
no prosze - za strobistem - reklama koniaczku
malowanie światłem - tylko troszkę inaczej ;)
http://www.youtube.com/watch?v=vNtSy...layer_embedded