-
OLYMPUS SP-510UZ
Witam Serdecznie :D :D
Od dzisiaj jestem urzytkownikiem tego modelu, jest to mój pierwszy aparat cyfrowy.
I mam pytanie które w dziwny sposób was może zaskoczyc. A mianowicie mam problem z ustawieniem obrazu w tym modelu :roll: :roll: i chciałbym aby ktos mi w tym pomógł bo z instrukcji obspłógi nic nie kapuje. Z góry dziękuje
-
Sprecyzuj co chcesz, i wyłącz stabilizację
-
Wiotam
W pomieszczeniach robi zbyt ciemne zdjęcia , jak wyszłem z domu na korytasz to zrobiłem fajne fotki. Ale na dworze z nów trohe za jasno je robi :roll: :roll: mam go przez chwile akurat 5 godzin i męcze sie stymi ustawieniami dobrze że za pierwszym razem znalazłem jusz menu po polsku
-
Może jusz trohe pokapowałem. Załączam aparat nie daje na automat tylko na literke P
Otwiera sie menu
i wciskam menu aparatu
1
to WB - tu to niewim co mas zrobic
- ISO
-Przesuw
-Pomiar
Dokładny. Zoom
2
Cyfrowy Zoom
Tryb ostrosci
Ciągły af
Dobiegaczka
3
-Tryb Dis
+/_
Synchro
Flesz
a puzniej taki dziwny znaczek on jest coś zwiazany zdzięwkiem
4
WB+/_
Ostrość
Kontras
tNasycenie
5
redukcjaszumu
ZDJ,W Odstep
Prosił bym o pomoc w ustawienu tych opcji a jeśli będxize cos jeszcze innego to tez bardzo bym prosił z góry dzięki :roll: :roll: :roll:
-
Na początek używaj trybu "Scene". Tu wybieraj sobie odpowiedni program do warunków. To jest łatwe. Zależne od tego co będziesz robił
Potem jak już się poduczysz, to bierz się za trym "M" i "S"
-
ja bym zaczal od instrukcji obslugi... :)
-
,SCENE' to jest ten skrót na kółkó SCN
przy tym sa obrazki dopasowane na karzde zdjęcie, not o akurat wiem. Ale chciałbym jusz mieć te opcje tak powprorwadzane abym pużniej jusz ustawiać i grzebać przy tym nie musiał.
Prosiłbym o pomoć w poustawianu tego wszysktiego bo jak zaczołem odrazu pstrykac to fodki były kijowe. wkoncu amator zemnie
-
Też mam ten model. Radzę ustawić iso na 100 i tego się trzymać. Ja robię w trybie P i foty są OK. Jeżeli chcesz robić artystyczne zdjątka to poradz się fachowca bo ja jestem prostym pstrykaczem i wiele nie pomogę.Jak robisz z lampą błyskową to koniecznie włącz redukcje cz.oczu. Niestety jeżeli odległość od obiektu który ma oczy jest duża to i tak oczyska będą czerwone.To normalne w kompaktach. A jeszcze jedno jak włączysz "łapkę" czyli stabilizację obrazu to iso podskoczy na jakieś 800 i możr pojawić się ziarno. POZDRO.
-
Ja też polecam na spokojnie przeczytać instrukcję. To normalne że na początku menu może wydawać Ci czarną magią. To minie ;)
-
No Ok :):) porobiłem kilka fotek w domu rano i wychodzą fajne ale wieczorem jusz niezbym i musze ustawić je na swiatło z żarówki :( trohe kicha jak dla mnie trohe kiha
KOKO :):) a jak ty masz opcje poustawiane większosci to automat chodzi mi o te ostanie co pisałem na początku całe menu aparatu chyba 4 i 5
numerek :D:D