-
Afganistan moim okiem
KTOŚ mnie zapytał czy mogę założyć wątek ze zdjęciami z misji w Afganistanie. Długo nosiłem się
z tym zamiarem z powodu braku czasu i lekkiej obawy jak wątek zostanie przyjęty. Ale przemogłem się w końcu. Zdjęcia nie będą mistrzostwem świata bo jestem początkującym pstrykaczem.
Mam zamiar przedstawić tu ludzi mieszkających w Afganistanie i trochę krajobrazów tego pięknego kraju. Całą misję był przy mnie OLEK E-3 i szkło 12-60. Nie zawiódł. Nic wiecej jeszcze wtedy nie miałem. No poza plecakiem i filtrem. No to zaczynamy.
1.2.Na razie tyle. Pozdrawiam
-
Pierwsze bardzo dobre.Drugie coś nie tak technicznie.
-
Jak dla mnie pierwsza fotka w konwencji B&W...
-
Podobnie jak koledzy wybieram jedynkę.
-
Zapowiada się bardzo ciekawy wątek. Będę oglądać z ciekawości, poprawność kadru, światła, ostrość itp. cechy mają znaczenie drugorzędne. O ile dobrze zrozumiałem - to Afganistan okiem żołnierza będącego na misji?
Z fotograficznego punktu widzenia pierwsza fota faktycznie lepsza. Czy facet na drugiej miał malowane paznokcie?
-
Pierwsze ciekawe. Nawet cięcie twarzy żołnierza nie przeszkadza, w końcu postać kobiety jest tu najważniejsza.
Drugie - jak już pisano - coś z jakością nie tak. Poza tym strasznie ciasny kadr, chyba lepszy byłby pionowy. Ale mimo to ciekawe zdjęcie poprzez zestawienie miny tego człowieka z wozami bojowymi w tle.
-
Jak reszta będzie tak jak pierwsze świetna fotka to super seria się zapowiada.
-
Pierwsze zdjęcie rewelacja!! Drugie też ciekawe tematycznie, ładna kompozycja. Tylko niestety ostrość kuleje :( Ale tak już jest, masz super temat, ekstra kadr i akurat w tym momencie aparat postanawia nie wyostrzyć :P Coś o tym wiem ;)
Czekam na więcej zdjęć, bo Afganistan to jedna z kolejnych miejscówek planowanych na mojej trasie ;)
-
dodałem sobie wątek - będzie znowu mniam :)
-