-
Foty do oceny, amatorsko
Witam, forum już troche czasu przeglądam i odważyłem sie zamieścić kilka fotek po roku focenia lustrzanką e-520, wcześniej cyfrówka Canon i starsza lustrzanka Minolta na klisze. Podkreślam że nie robie jakiś super fot które zachwycają bo nie jestem w odpowiednim czasie i miejscu. Chce po prostu poddać je krytyce i wskazówek jak zrobić to lepiej.
Obróbka lekka w microsoft picture menager polegająca na dodaniu kontrastu i lekkiemu rozjaśnieniu.
Jako że nikt nie lubi od razu z grubej rury dużo zdjęć do oceniana zamieszcze mniejszą ilość :)
Mamy zime za oknem to pierwsze foty zimowe
1.
2.
i coś wiosennego na rozgrzewkę
3.
-
Pierwsze bardzo ładne, najlepsze MZ z tej trójki :)
Drugie jakby nieostre :roll:
Nie podoba mi się kadr- za dużo poucinanych roślin :|
Wrzucaj zdjęcia jako załączniki do postów,będzie łatwiej i Tobie i oglądającym :wink:
-
W sumie Helmuth napisał wszystko.
Pierwsze najładniejsze, najlepsze z pokazanej trójki. Że zabrakło ostrości na drugim, też się zgodzę.
No i kwiatki - wydaje mi się, że słońce chyba za mocne było, gdy robiłeś to zdjęcie. Poza tym kwiaty o wiele lepiej się prezentują, gdy są robione z ich wysokości. Przy tak małych kwiatkach, trzeba po prostu sie położyć przed nimi :grin:
-
-
Pierwsza fotka swietna...!
-
1 i 4 fajne
może to tylko u mnie ale na 1 i 2 śnieg jakby lekko fioletowy...
jaki był czas przy 2? Może dlatego jest trochę nieostre. Ja na narciarzy używam pow. 1/1000, fajnie wtedy widać śnieg
-
Witaj :)
Jedynka bardzo fajna, dwójka nieostro niestety :)
Wrzucaj kolejne :)
-
1 - świetne
2 - bardzo fajne
3 - na nie bo za dużo niepotrzebnych roślinek w kadrze, poza tym chyba zszedłbym niżej troszkę obiektywem
4 - na nie. Nie przeszkadza Ci ta sucha gałązka z prawej strony kadru? Juz nie patrzę na kwiatek tylko na nią.
Pozdrawiam chimol
-
dzięki za uwagi, jutro kilka zamieszcze bo już sobie powybierałem co lepsze i godne pokazania
-
Dla mnie też 1 najlepsza :)Przed zrobieniem zdjęcia np kwiatka popatrz przez wizjer i potem usuń wszystko co nie potrzebne z kadru np gałązka liść itp :)