-
1 załącznik(ów)
foki fotki / fotki foki
https://forum.olympusclub.pl/attachm...ntid=27075.jpg
zapowiedź nowej serii, ale nie prędko coś dorzucę bo serwisuję komputer - jak kiedyś wspomniałem śmierdział palonym tramwajem i odmówił posłuszeństwa "God save the data" :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...ntid=27108.jpg
foki oczywiście dzikie jak dziki dzik. świeżo narodzone maluchy z wyspy na Morzu Północnym, Z racji braku komputera nad Rawami nie bardzo jak miałem siedzieć więc tylko prosto z picassy.
Zero manipulacji, szeroki kąt (11-22 - o czym też kilka słów skrobnę) lampa FL 36 , CTO
-
Czyli narazie nam narobiles tylko apetytu :wink:
-
Ty uważaj, żeby cie tam jaki słoń morski nie stratował (Krystyna Czubówna o tym dzisiaj opowiadali)! A tak serio - czekam na następne ;)
-
Fajny ma ten pyszczek.. to sie zapowiada seria o morskim temacie jak widac...! Trzeba bedzie sledzic..!
-
Dla mnie super-fotka. Portret jak się patrzy. A taka foka młoda, czy się daje podejść, czy raczej płochliwa jest? No i czy rodzice nie byli Tobą zainteresowani? Tam w tle jest jakaś większa foka chyba?
-
to zależy, jak widać ta była robiona szerokim kątem z bliska. Troszkę zajęło zanim do niej sobie podpełzłem :)
generalnie kładłem się na ziemi, leżałem tak że nikt nie traktował mnie jako intruza i co jakiś czas kawałek dosuwałem się do przodu. gdybym przekroczył bezpieczny dystans, raz - mały zaczął by na mnie fucześ a dwa - matka zaczęła by mnie atakować. tutaj - pełen luz zero poczucia zagrożenia i ze strony małego i dużej
niektóre maluchy były bardzo płochliwe, niektóre wręcz ciekawskie i same do mnie się garnęły.
z rodzicami podobnie. Jeśli matka jakaś zestresowana to z daleka potrafiła "biec" w moją stronę ostrzegając że czuje się zagrożona swoim dzieckiem i jak się nie usunę to mi przypierniczy.
niektóre matki były bardzo wyluzowane i tylko obserwowały czy nic złego się nie dzieje maleństwu. Ja iwedziałem że ona czuwa, ona wiedziała że ja wiem ale spokojnie pozwalała mi na bliskie leżenie względem dzieciaka.
podobnie z dorosłymi. Niektóre matki nie dawały się do siebie zbliżyć, inne ciekawskie same przychodziły i wpychały ryj w obiektyw albo trącały mnie nosem...
kolonia spora samych młodych około 60, dorosłych nie wiem.
na logikę minimum 60 matek, i jakieś kilkanaście facetów. ale dokładnie nie wiemile było wszystkich osobników
-
3 załącznik(ów)
-
Na pierwszej fotce widac jak przymierza sie do pozowania a na nastepnych juz ziewa...:-)
To miales fajna zabawe z tymi fokami.
-
Hah kapitalnie się zapowiada :D
-
Foki rewelacja, czekam na kolejne z tego miejsca, pozdrawiam.